![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co się stało??
Zawsze jak robiłem pole typu auto_increment to wszytko działało a teraz jakiś psikus nastąpił... Nie wiem czemu, ale każdy dodany rekord w polu z a_i otrzymuje wartość 2147483647 i nie jest to wina mojego skryptu (tak pomyslalem na początu), poniewaz rowinież w PhpMyAdminie to nie działa i otrzymuje taką samą wartość ![]() Próbowałem ale nie pomogło więc proszę Was o pomoc bo już nie wiem co robić oto struktura tego pola nie wiem może tu jest błąd ale wątpie bo zawsze tak robiłem i wszystko było gites...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te no ale przecież w CREATE TABLE przecinkami oddziela się komórki a nie ustawienia jednej komórki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz zastosowac altera do tabeli
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze dodaj jeszcze 'unique' i 'unsigned'
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a moze dodaj jeszcze 'unique' i 'unsigned' Przeciez to do czegos innego sluzy a nie do ustawiania AUTO_INCREMENT, nie bardzo zrozumialem w czym to by niby mialo pomuc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(crashu) Te no ale przecież w CREATE TABLE przecinkami oddziela się komórki a nie ustawienia jednej komórki. Te no ale przecież ja ci nie dawałem CREATE TABLE tylko strukture jednego pola. Cytat(SongoQ) Mozesz zastosowac altera do tabeli
Próbowałem dzięki, niestety nie pomogło... ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ![]() Tak się jeszcze zastanawiam bo moje rekordy w tej komórce to -1 i 1 to może tu jest błąd? ![]() ![]() Bardzo proszę o pomoc!! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Próbowałem dzięki, niestety nie pomogło... ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ![]() Jak to nie pomoglo? A masz AUTO_INCREMENT w tej tabeli? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(SongoQ @ 2005-06-16 16:09:31) Jak to nie pomoglo? A masz AUTO_INCREMENT w tej tabeli? No pewnie że tak. Właśnie on warjuje. Mam 2 rekordy wprowadzone ręcznie i ich wartości to -1 i 1, a gdy teraz dodaję kolejny rekord to zawsze dostaje wartość 2147483647 i nie wiem czy to może przez tego minusa? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hm moze cos jest z baza nie tak. Jaki system i wersja bazki?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(SongoQ @ 2005-06-16 16:38:59) Hm moze cos jest z baza nie tak. Jaki system i wersja bazki? Windows XP home (niestety chociaż gry działają ale chyba wolałbym linuksa ale ojciec nie pozwala ![]() ![]() EDIT: No i tak jak podejżewałem trzeba było tabele zrobić. Na szczęście mam dobry skrypt i nie musiałem modyfikować wszystkich stron tylko jedną zmienną ![]() Ten post edytował gilbo 16.06.2005, 18:02:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:32 |