![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy da siesprawdzić na odległość zawartość jakiegoś katalogu, tzn z innego serwera, nie znając hasła ?. Hodzi mi o listę plików, np. php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli tylko masz prawa, aby obejrzeć zawartość tego katalogu to tak, da się.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na innym serwerze
![]() bez hasla?? no co ty!!!!! zawartosc katalogu tylko mozesz protokolem FTP sprawdzic i jak juz Hyper powiedzial tylko jak masz prawa do tego. -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawa, haha smieszne... :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat na innym serwerze
![]() bez hasla?? no co ty!!!!! zawartosc katalogu tylko mozesz protokolem FTP sprawdzic i jak juz Hyper powiedzial tylko jak masz prawa do tego. albo jak w katalogu nie ma pliku index.default_extension i wlaczana opcja indexowania albo jak jest include bez uzycia mozgu zrobione ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lecz to nie sa rzeczy zdarzajace sie za czesto:)))
choc o mozliwosci include() to dopiero wiem po tym kolesiu u YGREGA ![]() :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat lecz to nie sa rzeczy zdarzajace sie za czesto:)))
choc o mozliwosci include() to dopiero wiem po tym kolesiu u YGREGA ![]() :wink: po ktorym ? (tylu ich dziurawców bylo ... ![]() |
|
|
![]()
|
|
jakos z miesiac temu gadalismy na ten temat i jak pokazales dziurke to przez nia wszedlem i jak zlistowalem zawartosc katalogu to sie straszliwie zdziwilem:)
pamietasz? md5.php :wink: a dla proby skasowalem mu info.php . (phpinfo()) i moglem biegac i robic tam co chcialem:) stronka o metalu! -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Prawa, haha smieszne... :/
Co w tym takiego smiesznego :?: |
|
|
![]()
|
|
Co w tym śmiesznego ? To że jak bym miał prawa dostępu to nie musiał bym męczyć się z php tylko odpalił bym WC (windowas commander) i se luknoł co mam w katalogu... A dlaczego pytam o to. Bo zrobiłem kiedyś system newsów. Zaczełem go rozdawać za FREE. Składał się z plików X1, X2, X3, X4, X5 .
Przy czym X1 formulaż do hasła, X2 sprawdza hasło - jeśli jest ok włącza sieinclude X3 formulaż do dodawania wpisów, X4 generator dodawania kodu do pliku *.txt X5 plik includujący *.txt I chodzi mi o to że jeden frajer potrafił dopisać to co chciał nie znając hasła. NIe wiem jak to zrobił ale podejrzewam że podglądną zawartość katalogu jakąś funkcją i poprostu wpisał http://............./X1.php Dlatego pytam jak to mozna było zrobić. Czy może jest jakaśinna dziaura w czymśtakim ![]() E spisałem sięwięc kończe (sorki za błędy) Prosze o inteligentne odpowiedzi a nie cytowanie tego co napisałem i krytykowanie mnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosiles o nie krytykowanie, wiec usuwam slowa krytyki:
<...> napisz skrypt od nowa <...> |
|
|
![]()
|
|
Napisałem, teraz jest tylko 1 plik. Ale nie odpowiedzieliście jak oni to zrobili że mogli dopisywać !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dasz adres strony, to dopisze a potem powiem Ci, jak to zrobilem... :wink:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:12 |