![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Luki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
![]() Prosba pewnie wiekszosi wyda sie smieszna,ale jestem poczatujacym programistą i mam taki problem: mam baze danych MySQL, i chcialbym za pomoca php wyciagnac z niej dane, ale tak zeby je umiescic w jakies liscie roziwjalnej, cos jak <select> w html. Przykladowo mam w bazie 10 osob, i chcialbym zeby ich imiona i nazwiska znalazly sie na tej liscie roziwjalnej. Tak zebym potem wykonywal jakies inne operacje na tej jednej konkretnej osobie, ktora sobie wybieram z listy. Da sie takie cos zrobic? Dzieki wielkie za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da sie.
. . . Opisz co juz masz, jak wyglada struktura bazy, i z czym konkretnie sobie nie radzisz. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Gość_Luki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tabela pracownik,
Jak na razie potrafie tylko wyswietlic dane z tabeli :
Nie wiem jak zrobic, odpowiednik <option> w select, kurde nie umie tego wyrazic. Jak mamy np. to chcialbym zeby zamiast yyy pojawily sie dane z tabeli pracownik, tak ze po wyborze powiedzmy kowalskiego bede mogl cos z nim robic, np wygeneruje liste plac dla niego z innych tabel czy cosik ![]() Dzieki za odzew Dr_bonzo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest późno ale chyba chodzi Ci o to? Teraz w polu option masz pracownika -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no kurcze nie do konca o to, bo ten skrypt tworzy tyle list wybierlanych ile jest wierszy w tabeli w bazie danych. I w kazdej jest do wyboru tylko jedna opcja,czyli dany wiersz z bazy.
A mi chodzilo o to, zeby byla jedna lista wybieralna z wszystkimi wierszami jako opcjami. dzieki za odzew i mam nadzieje ze pomozecie ![]() P.s: gosc_luki to ja, dopiero co sie zarejestrowalem ![]() Ten post edytował szopenek123 15.06.2005, 09:40:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mniej więcej coś takiego, tagi <select> nalezy umieśicć poza pętlą, w pętli mają się tylko znaleźć tagi <option value= -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
woow, dziala, dzieki wszystkim za pomoc
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:27 |