![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Posiadam tabele w bazie id | zmienajakstam | tresc Mam zrobione ze "zmienajakas" wysiwetliła sie gdzies w tekscie w polu "tresc".
Teraz chce zeby mozna było wiele pol wpisac w jedno pole jak to zrobic? Z gory dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem, ale chodzi Ci o zrobienie dodatkowej tabeli w ktorej sa zmienne a nastepnie je zamieniasz w tekscie?
Jesli tak to 1 tabela id | test 2 tabela id | id_1_tabeli | zmienna -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to ze np. mam baze:
Id | costam |costam2 |tekst teraz jesli teskie w polu tekst wsadze np. jak w tym kodzie co pokazałęm miedzy tekstem zmiena w formacie {costam} to wartosci pola "costam" bedzie wystepowała w tekscie. No ale to juz mam zrobione tylko teraz chce zeby monza było nie jedno pole wsadzac w pole a wiele pol w pole. hmm mysle ze zrozumiesz ;| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rozumiem, to mozesz zrobic tak jak ja Ci wyzej napisalem, lub do tego pola ladowac np pole1|pole2 itd.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
kurcze mam dajmy system newsów!
a tabela wyglada tak id|tresc|zdjecie |zdjece2 i teraz jesli bede wyswietlał rekordy to z pewtli while, ale jak bede chcaił wsadzic zdjecie i zdjecie2 miedzy tekst na zasadzie np. ble ble bel ZDJECEI jakis ZDJECIE2 tam tekst a jak dam do wyswietlania $rekord[tresc] to wyswietli tresc i wpadłem na pomysł zeby miedzy tekst wsadzic zmienne na zasadzie {zdjecie} to wtedy wyswietli tak jak chciałem zdjecie i teraz jest porblem jak zrobic zeby mozna było wsadzic takie dwie zmienne w tekst! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:43 |