![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie... Mam takie tabelki:
Cytat("auction") id | typeID | siteID | minimalBid | startDate | endDate Cytat("type") id | name Cytat("site") id | name | url Cytat("bid") id | auctionID | userID | bid Cytat("user") id | username | password | email Potrzebuje to wszystko połączyć w jedno :] Mam już taki kodzik:
Potrzebuje jeszcze do każdego wyniku dołączyć najwyższą kwotę jaką ktoś zalicytował, coś ala:
Jak to wszystko złączyć w jedno zapytanie. Jakby ktoś nie wiedział to opisze jeszcze słownie co to ma robić: Cytat Chodzi o pobranie wszystkich aukcji z tabeli Auction i przyporzadkowanie numerom ID z kolumn TypeID i SiteID odpowiednich wartości (nazw). Zapytanie ma także dołączać do wyniku maksymalnie zalicytowaną kwotę (i kto dokonał licytacji) a w razie braku ofert zwróci wartość kolumny MinimalBid z tabeli Auction. Z góry dziękuje! Jak ktos mi pomoże będę po stokroć wdzięczny. ps. możecie także zaproponować jakieś inne logiczne rozdzielenie budowy tabel. --- proszę używać tagu [ sql ] do oznaczania zapytań SQL aleksander -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:12 |