![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat mi ten nie bardzo pasuje do początkujących więc piszę tutaj...
Chciałem zapytać czy da się zrobić coś takiego mamy tablice asocjacyjną w ktorej klucz jest wartoscia jakiejs zmiennej zas wartoscia przyporzadkowana kluczowi w tablicy nazwa funkcji przyklad: dwie funkcje:
i odpowiednio tablica
no i teraz na podstawie wartosci zmiennej x (zalozmy ze ma wartosc sumuj) chcemy uruchomic funkcje "sumowanie"
no i wlasnie ... co zrobic aby sprawdzic jakie parametry (nazwy zmiennych posiada zadeklarowana funkcja sumuj i jak je "wlozyc w usta" call_user_function() parametry dla dla dowolnej wywolanej funkcji ![]() Czy ktos wie? ![]() ![]() Za co z gory wielkie dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
php Pro -> php
http://pl2.php.net/manual/pl/function.call-user-func.php jakie parametry ma dana funckja (ile) to musisz szukac (o ile wogole sie da to sprawdzic) po innych funkcjach ja proponuje Ci tu walnac switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual'a() albo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(hwao @ 2005-06-14 17:40:27) ja proponuje Ci tu walnac switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual'a() switch bedzie w tym wypadku malo elegancki - chodzi o duza liczbe funkcji - zalezy mi na strukturze w ktora latwo jest podpiac nowe funkcje nie ingerujac w glowny kod.... sprawdzalem tez funkcje pokrewne typu fun_get_arg itp... ale one nie pasuja do tego rozwiazania. w kazdym razie dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
wyglada to mi na zle zaplanowane.
Proponuje Ci wszytkie potrzeben dane dawac w 1 tablicy, wtedy nie bedzie problemu inaczej nie widze sensu jako takiego. |
|
|
![]()
|
|
Wyglada na to ze zycie byloby zbyt piekne
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:55 |