![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
mam problem z obsluga zapytania do bazy danych: -zmienną $_POST['typ_profilu'] otrzymuje z formularza, a nastepnie skrypt obslugujacy ma uzyc tej zmiennej do zadania zapytania do bazy danch i pozniejszego wyswietlenia wynikow zapytanie wyglada następujaco: $result = mysql_query("select symbol, opis, obrazek, grubosc, typ_profilu from profile where typ_profilu = {$_POST['typ_profilu']}"); i nie dziala ... natomiast otrzymuje taki komunikat: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... ma ktos pomysl, co tu jest zle?? z gory dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
daj tak:
i powiedz co wyświetli Ten post edytował nospor 14.06.2005, 12:58:20 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kumpel mi powiedzial, zeby napisac zmienna w taki sposob:
select symbol, opis, obrazek, grubosc, typ_profilu from profile where typ_profilu=". "'". $_POST['typ_profilu'] ."'" .""; ...i dziala... więc, jakis problem z cydzyslowami byl, a czemu tak to ani ja ani on nie wiemy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak by nie bylo problemow zadnych
![]() ![]()
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz inaczej stringa zapytania zbudowac:
Ten post edytował SongoQ 14.06.2005, 15:25:30 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:20 |