![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam tutaj taki kod :
a moze znacie jakis lepszy sposob zeby to posortowac ... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Zalozenie jest takie : Otworz kazdy plik z folderu z rozszerzeniem .txt ... policz ile ma linijek (czyli odpowiedzi) ..... explode dane odzielone separatorem || (czyli autor , tresc etc) ... pozniej posortowac wzgledem odpowiedzi i daty (wiem ze mi to umknelo) i wyswietlic w kolejnosci sortowania ...... Pozdrawiam, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli chodzi o samo posortowanie tablicy to moze sort albo jakis inny opisany w manulau. ewentualnie poszukaja sobie algorytmu sortowania na sieci i walnij w php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze funkcja sort bedzie lepsza, niz pisanie swoich. Chociaz z 2 strony w zaleznosci od ilosci danych uzywa sie odpowiednich algorytmow sortowania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to ja mam takie pytanie. w jaki sposob sortuje funkcja sort? z jakiego algorytmu korzysta? bo moze mimo wszystko jakiegos quicksorta bardziej sie oplaca (z tego co pamietma jest calkiem niezly ale min chyba 64 elementy musi miec tablica)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlsanie w manualu nic na ten temat nie znalazlem. Moze zrobili cos takiego ze sprawdza ilosc elementow i wtedy sie dopasowuje, ale z 2 strony to tez czas zrzera. Mysle ze trzeba sie dokopac do kodu i wtedy sprawdzic.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:09 |