![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki oto problem zrobiłem memu w php najlepiej sami zobaczcie jest na stronie mikolaj.boo.pl i gdy naprzykład chem wcisnąć dział mp3 to on pokazuje sie nad newsami a chem zeby pokazywał sie zamiast newsów
![]() ![]() Kod <?php $id = $_GET['id']; switch ($id) { case 'mp3' : include "mp3.php"; break; case 'infoconfirm' : include "rotacja/client/infoconfirm.php"; break; case 'stats' : include "rotacja/client/stats.php"; break; } { include "news/test.php"; } ?> z góry dziekuje za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php $id = $_GET['id']; switch ($id) { case 'mp3' : include "mp3.php"; break; case 'infoconfirm' : include "rotacja/client/infoconfirm.php"; break; case 'stats' : include "rotacja/client/stats.php"; break; default: include "news/test.php"; } ?> powinno działać Ten post edytował shpyo 14.06.2005, 14:49:23 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
![]() 2. ogólnie chodzi o to, że za kazdym razem inkludujesz newsy czy wchodę w inny dział czy nie. Tutaj będzie inkludowało tylko jezeli $id nie odpasowało do żadnych innych caseów. PS: dodałem małe zabezpieczenie,żeby notica nie wywalało ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa wielkie dzieki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że nie związane z tematem ale czy był by ktoś kto by przetłumaczył na polski ten kod
![]()
nie rozumiem o co chodzi z tym znakiem zapytania w 2 linijce Ten post edytował gajek 14.06.2005, 13:43:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj w manualu o: operatorze trójargumentowym i switchu.
wszystko jest w MANUALU! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za podpowiedz.
Pzdr |
|
|
-Arnie- |
![]()
|
Goście ![]() |
[OT]
Skad wziales ten szablon strony jesli mozna zapytac? |
|
|
![]()
|
|
ten szablon strony wzielem z innej strony
![]() |
|
|
-mefjiu1- |
![]()
|
Goście ![]() |
znalazłem jakiś błąd
![]() ![]() ![]() ![]() Kod <?php $id = $_GET['id'];
switch ($id) { case 'Milosne' : $c = "2"; break; case 'Zlote_mysli' : $c = "27"; break; case 'Erotyczne' : $c = "1"; break; case 'Slodziutkie' : $c = "3"; break; case 'Tesknie' : $c = "4"; break; case 'Rozstanie' : $c = "28"; break; case 'Zlosliwe' : $c = "5"; break; case 'Dwuznaczne' : $c = "6"; break; case 'Zabawne' : $c = "9"; break; case 'Zagadki' : $c = "15"; break; case 'Na_dzien_dobry' : $c = "10"; break; case 'Na_dobranoc' : $c = "11"; break; case 'Urodzinowe' : $c = "7"; break; case 'Na_18-stke' : $c = "12"; break; case 'Imieninowe' : $c = "8"; break; case 'Rocznicowe' : $c = "14"; break; case 'Slubne' : $c = "13"; break; case 'Pozdrowienia' : $c = "16"; break; case 'Podziekowania' : $c = "17"; break; case 'Zaproszenia' : $c = "18"; break; case 'Ogloszenia' : $c = "19"; break; case 'Dzien_kobiet' : $c = "20"; break; case 'Dzien_matki' : $c = "21"; break; case 'Dzien_ojca' : $c = "22"; break; case 'Dzien_dziecka' : $c = "23"; break; case 'Boze_narodzenie' : $c = "24"; break; case 'Wielkanocne' : $c = "25"; break; case 'Sylwestrowe' : $c = "26"; break; case 'Wielkanocne' : $c = "25"; break; case 'Sylwestrowe' : $c = "26"; break; case 'Reklama' : include "reklama.php"; break; case 'lostpw' : include "rotacja/lostpw.php"; break; case 'lostpwconfirm' : include "rotacja/lostpwconfirm.php"; break; case 'signup' : include "rotacja/signup.php"; break; case 'signupconfirm' : include "rotacja/signupconfirm.php"; break; case 'zmien_dane' : include "rotacja/client/info.php"; break; case 'infoconfirm' : include "rotacja/client/infoconfirm.php"; break; case 'kod' : include "rotacja/client/gethtml.php"; break; case 'stats' : include "rotacja/client/stats.php"; break; case 'statsmail' : include "rotacja/client/emailstats.php"; break; case 'logout' : include "rotacja/client/logout.php"; break; case 'addbanner' : include "rotacja/client/addbanner.php"; break; case 'addconfirm' : include "rotacja/client/addconfirm.php"; break; case 'changeurl' : include "rotacja/client/changeurl.php"; break; case 'editbann' : include "rotacja/client/editbann.php"; break; case 'changeurlconfirm' : include "rotacja/client/changeurlconfirm.php"; break; } if(isset($c)) { $tpath = "sms/"; include $tpath."news.php"; } else { include "news/show_news.php"; } ?> |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co napisałeś jest troche bez sensu - chodzi mo o kod - powiedz co konretnie Ci nie działa bo narazie to widze, że cokolwiek klikniesz z tych kategorii smsow to ma Ci sie wyswitlic jedna i ta sama stronka (nie wiem czy tak to zamierzałeś zrobic) a jak klikniesz w jakikolwiek inny link to wyswietlaja Ci sie newsy!!! Rozumiem, że chcesz żeby Ci sie wyświtlały stronki albo te kategorie z smsami. I powiedz jeszcze jedno jak klikniesz np w 'Reklama' to wyswietla Ci sie reklama.php i newsy??
Ten post edytował brachu 15.06.2005, 07:45:01 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
-mefjiu1- |
![]()
|
Goście ![]() |
własnie jak klikam w reklama.php to wyswietlaja mi sie newsy podspodem a tego nie chem jak to zmienieć
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj tak:
gdyby nie dzialalo to daj znac to cos pomyslimy ![]() sorki ze dopiero teraz odpisuje ale mam zapiernicz w pracy ![]() Ten post edytował brachu 15.06.2005, 13:51:54 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
-mefjiu1- |
![]()
|
Goście ![]() |
działa ale nie dokońca
![]() Kod Warning: main(news/test.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_m/mefjiu/public_html/menu.php on line 95
Warning: main(): Failed opening 'news/test.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php4new/lib/php') in /home/accounts_m/mefjiu/public_html/menu.php on line 95 |
|
|
-mefjiu1- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
oj sorki nie wywala tego błedu ale i tak jest problem bo w kategorian jest dobrze ale w podstronach pokazuje na góże newsy a na dole dopiero smsy
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
No bo zgadza sie!!! tak bedzie dlatego ze nie masz uwzglednionych podstronek w switchu!!! problem mozna rozwiazac na dwa sposoby:
1) uzyc GET do przesylania wartosci zmiennej $c i pobierac ja za kazdym razem poprzez:
czy jakos podobnie zrobic i w adresach przesylac w ten sposob:
albo 2) dolozyc wszystkie podstrony do switcha!!!! ja bym wybral ten pierwszy sposob tylko musisz pamietac o trzymaniu caly czas wartosci $c!!! i po tej wartosci identyufikujesz w ktorej stronie aktualnie jestes - natomiast kwestie podstron najlepiej rozwiazac na zasadzie jednego pliku - tzn. strona jest caly czas ta sama tylko wyswietlane sa jej wybrane fragmenty w zaleznosci od tego co zostalo nacisniete - czyli najzwyklejsze warunki if i formularze ![]() -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
-mefjiu1- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie wiem chyba jakiś ułomy jestem dalej te podstrony nie działają
![]() zrobiłem tak ! Kod <?php
$c=$HTTP_GET_VARS['c']; if(!$c){ switch($id){ case 'Milosne' : $c = "2"; break; case 'Zlote_mysli' : $c = "27"; break; case 'Erotyczne' : $c = "1"; break; case 'Slodziutkie' : $c = "3"; break; case 'Tesknie' : $c = "4"; break; case 'Rozstanie' : $c = "28"; break; case 'Zlosliwe' : $c = "5"; break; case 'Dwuznaczne' : $c = "6"; break; case 'Zabawne' : $c = "9"; break; case 'Zagadki' : $c = "15"; break; case 'Na_dzien_dobry' : $c = "10"; break; case 'Na_dobranoc' : $c = "11"; break; case 'Urodzinowe' : $c = "7"; break; case 'Na_18-stke' : $c = "12"; break; case 'Imieninowe' : $c = "8"; break; case 'Rocznicowe' : $c = "14"; break; case 'Slubne' : $c = "13"; break; case 'Pozdrowienia' : $c = "16"; break; case 'Podziekowania' : $c = "17"; break; case 'Zaproszenia' : $c = "18"; break; case 'Ogloszenia' : $c = "19"; break; case 'Dzien_kobiet' : $c = "20"; break; case 'Dzien_matki' : $c = "21"; break; case 'Dzien_ojca' : $c = "22"; break; case 'Dzien_dziecka' : $c = "23"; break; case 'Boze_narodzenie' : $c = "24"; break; case 'Wielkanocne' : $c = "25"; break; case 'Sylwestrowe' : $c = "26"; break; case 'Wielkanocne' : $c = "25"; break; case 'Sylwestrowe' : $c = "26"; break; case 'Reklama' : include "reklama.php"; break; case 'lostpw' : include "rotacja/lostpw.php"; break; case 'lostpwconfirm' : include "rotacja/lostpwconfirm.php"; break; case 'signup' : include "rotacja/signup.php"; break; case 'sms' : include "rotacja/sms.php"; break; case 'signupconfirm' : include "rotacja/signupconfirm.php"; break; case 'zmien_dane' : include "rotacja/client/info.php"; break; case 'infoconfirm' : include "rotacja/client/infoconfirm.php"; break; case 'kod' : include "rotacja/client/gethtml.php"; break; case 'stats' : include "rotacja/client/stats.php"; break; case 'statsmail' : include "rotacja/client/emailstats.php"; break; case 'logout' : include "rotacja/client/logout.php"; break; case 'addbanner' : include "rotacja/client/addbanner.php"; break; case 'addconfirm' : include "rotacja/client/addconfirm.php"; break; case 'changeurl' : include "rotacja/client/changeurl.php"; break; case 'editbann' : include "rotacja/client/editbann.php"; break; case 'changeurlconfirm' : include "rotacja/client/changeurlconfirm.php"; break; } if(isset($c)) { $tpath = "sms/"; include $tpath."news.php"; } else { include "news/show_news.php"; } } ?> |
|
|
![]() ![]()
|
|
sory ze tak pozno odpisuje ale wczesniej nie dalem rady
![]() ![]()
powinno to dzialac - nie chce mi sie tego sprawdzac ale dzialac powinno ![]() tylko ze teraz w pliku news.php musisz zrobic cos takiego: tylko musisz pamietac ze przy kazdym z formularzy w tym pliku news.php pasuje dac:
sa pewnie i inne metody na zrobienie menu - ale ja akurat uzywam tej ![]() ![]() Ten post edytował brachu 23.06.2005, 10:58:13 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:51 |