![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem:
PObieram dane z bazy MySql do tabeli w php i tam jak klikne raz na nazwe kolumny to segreguje mi tą tabele wg tego, a jeżeli drugi raz to nic nie zmienia a chodzi mi żeby też segregował ale tym razem od końce. Jest to wogule możliwe? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
moze to ci pomoże:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30013 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prościej będzie jak dasz dwie strzałki do kliknięcia: sortowanie rosnąco i malejąco.
np. tak 1 - sortowanie rosnąco 0 - sortowanie malejąco -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem tylko że ja sobie sortuję dane za pomocą pola select w formularzu ale chciałbym zamienić to na zwykły link <a href=""></a> lecz mam problem ponieważ robię to z ajax-em i w polu selekt mam onChange i nie wiem jak to zastosować w linku ;>
Może ktoś by mi pomógł podpowiedział co mam szukać i co przeczytać ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiasz linki dla których nadajesz odpowiednią klasę (którą potem odczytujesz dzięki czemu wiesz jakie sortowanie ma być wykonane). Potem ustawiasz na te linki onClick, wykonujesz ajaxa i na końcu funkcji onClick dajesz return false; aby nie przekierowało Ciebie na stronę podaną w href
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fajne napisać ale zamotane to dla mnie
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W href zamiast # przydałoby się umieścić linki do skryptów php które wykonają sortowanie jeśli użytkownik będzie miał wyłączone js ![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam. jeszcze raz piszę ponieważ coś naskrobałem lecz nadal nie wiem czemu mi nie działa ten skrypt
![]() Fragment kodu index.php
Kod Ajax http://wklej.org/id/162715/ Kod Php/MySQL http://wklej.org/id/162722/ Proszę o pomoc wręcz błagam bo nie wiem co robię nie tak ;/ -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:15 |