![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if($akcja == "edytuj") { $tablica = file('baza.txt'); for($i=0;$i<count($tablica);$i++) { list($autor, $miasto$koment)=explode("||", $tablica[$i]); print ('<form action="?edytuj" method="post">'); print ('Autor:<input type="text" name="autor" value='.$autor.'>'); print ('Miasto:<input type="text" name="miasto" value='.$miasto.'>'); print ('Komentarz:<textarea name="koment" rows=5 cols=30>'.$koment.'</textarea>'); print ('<a href="edycja.php?akcja=edycja&id='.$i.'">edytuj</a><br /><br/>'); } } if($akcja == "edycja") { $tablica = file('baza.txt'); list($autor, $miasto,$koment)=explode("||", $tablica[$_GET['id']]); print ('<form action="?akcja=edycja&id='.$i.'" method="post">'); print ('Autor:<input type="text" name="autor">'); print ('Miasto:<input type="text" name="miasto">'); print ('Komentarz:<textarea name="koment" rows=5 cols=30></textarea>'); print ('Plik zostal Edytowany...'); } Na samym poczatku chce zaznaczyc ze sa to dopiero moje poczatki z php, wyzej przedstawilem czesc mojej ksiegi gosci ktora staram sie napisac. Jest to czesc edycyjna wpisow... w kazdym razie nie dziala i nie wiem czy ide w dobrym kierunku czy jest to poprostu moj "chory" wymysl... pomozcie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tu masz błąd:
list($autor, $miasto$koment)=explode("||", $tablica[$i]); powinno być: list($autor, $miasto,$koment)=explode("||", $tablica[$i]); I napisz może co ci nie dziala. Ciężko się szuka o tej porze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten blad to w sumie malo istotny przy wklejaniu teraz mi sie tak zrobilo...co mi niedziala? no chodzi o to ze nie klikajac w link
Kod print "<a href=edycja.php?id=" . $i . ">edytuj</a>"; wcale nie zapisuje mi edytowanego wpisu, w adresie url pojawia sie cs takiego http://127.0.0.1/~projekt/edycja.php?akcja=edycja&id=0 no i na tym sie konczy moja edycja nie wyswietla zadnej strony... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:33 |