![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam poważny problem.
Chcę poprzez skrypt php dodać użytkownika z ograniczeniami:
tak wygląda etap dodawania. Następnie chcę się zalogować używajac skryptu:
tak wygląda ten etap. Jednak podczas logowania pojawia mi się błąd: Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'do'@'localhost' (using password: YES) in C:\Apache\Apache2\htdocs\Web\uwierz_glowny.php on line 6 I co mam zrobić? Jeżeli dodaję użytkownika z wiersza poleceń mysql hasła mają trochę inny wygląd, bo są dłuższe i zaczynają się gwiazdką. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w mysql_connect podajesz prywatne haslo i login do bazy danych
chyba nie bedziesz kazdemu zakladal konta mysql -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Oto chodzi że wszystkich użytkowników jacy będą mieć dostęp do bazy danych zakładam w mysql. Ale nie wiem co zrobić bo nie chce mi to działać!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chyba nie bedziesz kazdemu zakladal konta mysql A co widzisz na przeszkodzie zakladania kont?? Takie podejscie do logowania jak @Początkujący_ jest calkowicie sluszne, mozesz sobie wtedy uprawnieniamia nadawac dla danych userow. Odnosnie do pytania moze zalozony user nie ma uprawnien do tej bazy, w Twoim kodzie nie zauwazylem czegos takiego, moze zle zakladasz konta. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypty php -> php
Proszę o czytanie regulaminu ! -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 06:22 |