![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam baze d. zrobiona w FoxPro 3.0 i musze zrobic jej obsluge przez php. Jak sie wogole polaczyc z ta baza? Chyba trzeba przez ODBC jakos?
Z gory dzieki za wszelka pomoc. (jeste kompletnie zielony ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj to. To jest baza mysql, prawda? Jak chcesz koniecznie przez odbc to zapraszam na ten adres.
PS. wiecie co, na czym się przyłapałem. Ja już wpisuje url'e do manuala php z ręki (tzn. z pamięci), a niektórzy pytają się o rzeczy jakie mozna wyczytać we wstępie. PS2. Polecam dobrą książkę o łączeniku php z bazami danych (w większości mysql, ale jak zrozumiesz teorie, to myślę, że wkrótce nawet adodb nie będzie dla ciebie probleme). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysql to ciutke znam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ups, chyba źle cię zrozumiałem :oops: , myślałem, że masz fox serwer z mysql'em. Jeżeli tak to poczytaj drugi adres i tam masz linki do strony odbc.
|
|
|
![]()
|
|
Nie powinien sie z baza laczyc jakos przez ODBC (bo tam ja mam jako plikowyDSN)?
|
|
|
![]()
|
|
O [cenzura] scanner
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:53 |