![]() |
![]() |
-sakol- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak po zalogowaniu uzytkownika wyciagnac o nim dane?
Tzn. chce zeby po zalogowaniu byl napis "Witaj $imie_z_bazy" itd. Dzieki za odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ![]() mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ![]() Oczywiscie podkreślając że jest to mysql. Nie podałeś co to za baza, nie znając jej struktury nie jestem Ci w stanie nic więcej napisać. Pozdro! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można też w sessi zapisac informacje
Ten post edytował Hpsi+ 11.06.2005, 11:57:20 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Faktycznie napisalem malo szczegolowo.
Chodzi o mysql, a mowiac o wypisaniu info o zalogowanym uzytkowniku chodzilo mi o to, czy po zalogowaniu mam stosowac normalnie 'SELECT $imie FROM `user` WHERE login="'.$_SESSION["U_LOGIN"].'" czy robi sie to w jakis inny sposob, inna technika (chcialbym nauczyc sie programowc "ladnie" od poczatku, a nie odstawiac lipe jakas i tlumaczyc sie, ze dopiero zaczynam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze robisz - ale jeśli wypisujesz za każdym razem to lepiej trzymać imię w sesji niż za każdym razem odpytywać bazę
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:10 |