![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj miałem sprawdzian z informatyki, pytania jak zawsze, co to jest serwer, co to jest rozszeżenie pliku, co to jest system operacyjy (żeby nie było wątpliwości, sprawdzian polegał na sprawdziu umiejętności szukania informacji w Helpie i internecie). I tak robie po koleji (z główki oczywiście) aż tutaj nagle pytanie: Co to są adresy bezwzględne komurek (myślałem, że chodzi o pamięc operacyjną)? Możecie sobie wyobrazić, co sobie pomyslałem. Wkońcu jakieś normalne pytanie. Niestety coś mnie tknęło, że to za trudne i się spytał pani profesor o co chodzi. Odpowiedź mnie załamał. Powiedz co wiesz o adresach bezwzględnych w ... Excelu... Brrr... a już miałem nadzieje na coś normalnego...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, a w której klasie jakiej szkoły jesteś ? Ja kończe gimnazjum i za zrobienie prostej strony w samym html'u mam celujący na koniec z infy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jestem w drugiej gim (kończe drugą). może bede miał 6 za zrobienie dwóch lekcji o HTML'u.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, to mamy troche inny poziom, ale u nas tak właświe nie ma informatyka, pani która sie tym zajmuje jest matematyczką
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Lekcja informatyki?
na ostatniej, na której byłem, stwierdziałem, że połowa grupy nie otrzyma odemnie większej oceny niż dostateczny, ponieważ problemem na 90% ludzi było zrozumienie działania include() i echo(). Swoją drogą, na pierwszym semestrze policealnego (1996r) dostałem zaliczenie z Pascala, bo zadałem pytanie, po czym odpowiedź znalazłem sam w manualu. Wykłądowca nawet nie zdąrzył przeanalizować. A cofając sie jeszcze wcześniej - w roku szkolnym 88/89 napisałem pierwszy własny program (Basic na Meritum II) - dostałem wtedy lepszą ocenę z techniki, hehe... wtedy na słowo "komórka" człowiek już myślał nad PEEK i POKE, hehe... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ja powiem tylko tyle - ewentualny zjazd będzie pełen zaskoczeń...
A ty, Jabol - przyzwyczajaj się - tak już będzie do samego końca tego przyjemnego procesu, jakim jest nauka informatyki... Jedni bedą pisać potężne programy, a inni - uczyć się otwierać Worda ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat Ja powiem tylko tyle - ewentualny zjazd będzie pełen zaskoczeń... Święte słowa... tak się w sumie zastanawiam, jaka jest średnia wieku na forum i czy jestem dziadkiem, czy tylko seniorem, hehe...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A cofając sie jeszcze wcześniej - w roku szkolnym 88/89 napisałem pierwszy własny program (Basic na Meritum II)
scanner to ty juz troche stary jestes 8) -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Wiedziałem, że ktoś to zauważy, no po prostu wiedziałem... :cry:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wiedziałem, że ktoś to zauważy, no po prostu wiedziałem... :cry:
Nie chcialem Ciebie pograzac to tylko takie wtracenie do tematu po prostu nie moglem sie powstrzymac ![]() -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Laski nie - oblałem egzamin..
Ale za to mam stylizowany wózek z alufelgami, podnóżkiem i kocem w kratkę. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No średniej wieku to ja też jestem ciekaw.
Ale jeszcze bardziej ciekawi mnie czy mnie puszczą samemu w podróż przez pół Polski :] Zabrze-Poznań -> 300 km będzie... -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
Cudi - możesz jechac ze mną - LPG wyjdzie taniej niż PKP a Matiz zmieści 4 osoby wygodnie, 5 mniej wygodnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej czułem się tutaj młodo - do dzisiaj :-(
Oj, będą zaskoczenia. Niech no się jeszcze admin tego forum wypowie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedys dalem ankiete na temat wieku ludzi na forum i wyszlo, ze srednia to 15/16
![]() Swoja droga chyba tez jestem przy stary w porownaniu z innymi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Seth -> a ta ankieta jeszcze czynna ? Bo jest chyba sporo nowych forumowiczów którzy nie brali w niej udziałuu, mozna uzupełnić wyniki
![]() ![]() scanner -> ooo, to by było fajne, do chorzowa nie mam daleko, a potem autkiem szybciutko by sie zajechało. Ale to czy będe mógł nie zależy odemnie ![]() ![]() -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale to czy będe mógł nie zależy odemnie
![]() ![]() Powiedz, że jedziesz na zebranie harcerzy na Lednice koło Poznania. Ew. pomagać ofiarom stonki ziemniaczanej etc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Powiedz, że jedziesz na zebranie harcerzy na Lednice koło Poznania. Ew. pomagać ofiarom stonki ziemniaczanej etc. Praktykowałeś już?
|
|
|
![]()
|
|
Pytanie...
Mimo że mam 19 lat, a i tak muszę się pytać starych o zgodę na jakiś dalszy czy dłuższy wyjazd. No, ale w sumie jest taki ruch przez tą p... autostradę, że im się nie dziwię. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...] p... autostradę [...]
Autostradę? Jaką autostradę? ![]() A gdzie Ty w Polsce widziałeś autostradę... :wink: -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:29 |