![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam pytanie czy znalazl ktos sobob na obejscie definicji interfejsu i klasy implementujacej interfejs, chodzi mi o mozliwosc zefiniowania w interfejsie klasy metody prywatnej - wg. php w interfejsie definiowane metody musza byc publiczne a z koleji jezeli zaimplementuje intrefejs w klasie to musze stosowac taki sam zakres czyli publicny. Wiem ze w interfejsie no nie ma sesu umieszczac klas prywatnych ale mam w tym swoj cel i szukam sposobu na tego wykonanie - ale zapewnie nie znajde. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam sobie odpowiedziałeś. To nie ma sensu. Nie da się umieścić w interfejsie klasy metod, które nie należą do tego interfejsu (jak np. metody prywatne). Kropka.
Więc 2 sugestie: 1) Przeanalizuj ponownie swój cel (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) 2) Użyj klas abstraktyjnych zamiast interfejsów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Vee a czy przypadkiem nie trzeba przeslonic Foobar2::first i ::second ?;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba, ale to byl schemat ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:31 |