![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, ten oto skrypt na php pod win z obsluga GD chodzi wysmienicie.
Kod GD Support enabled GD Version 1.6.2 or higher FreeType Support enabled FreeType Linkage with TTF library JPG Support enabled PNG Support enabled WBMP Support enabled Problem jest gdy wrzuce go na serwer rowniez z GD Kod GD Support enabled GD Version 2.0 or higher FreeType Support enabled FreeType Linkage with freetype T1Lib Support enabled GIF Read Support enabled GIF Create Support enabled JPG Support enabled PNG Support enabled WBMP Support enabled I szukam przyczyny dlaczgo pod windows obraz wyswietla sie, natomiast na serwerze nie. Czy w wersji 2.0 ktora jest na serwerze sa nieaktualne niektore funkcje z tego skryptu ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj error_reporting(E_ALL) na początku i się przekonasz
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ob_start()?
bo jak sie tym bawilem i mialem cos przed tym skryptem jakis glupi kod/html czy cus to wyskakuje ze nie moze wyslac headerka -------------------- Warsztat: Easy PHP 1.7:Apache 1.3.27|PHP 4.3.3|PHPMYADMIn 2.5.3|MYSQL 4.0.15
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo tworzysz obrazek, albo wysyłasz treść do skryptu, zdecyduj się.
Zrób jeden plik html i jeden php (generuje obrazek) -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
znaczy zamieszalem troszeczkze: obraz sie wyswietla, ale nie napis. Oczywiscie czcionke mam wrzucona...no chyba ze nie moze byc to windowsowy *.ttf...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:01 |