![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie czy istnieje mozliwosc uzaleznienia switch'cza od petli na tablicy
tzn jesli mam: ----------------------------------------- switch ($_GET['link']) { for( $i = 0; $i < $count_link; $i++ ) { case($i); echo "blee[$i]"; break; } } -------------------------------------------- niestety wywala mi bledzior ze che zamknac switch'a i brakuje "}" wiecie jak mozna cos takiego zmontowac? wczesniej umieszczasm sobie <a href=\"index.php?link=".$i."\">".$link[$i]."</a> w petelce linki które tworza sie tyle razy ile wartosci w tablicy $link = array... z gory dziekuje za wskazowke Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
switch nie ma takiej konstrukcji. ma byc case a nie zaden for.
Jak chcesz se w petli coś sprawdzać to użyj if -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jsniper: opisz co chcesz osiagnac, bo z tamtego opisu nic nie rozumiem.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:17 |