![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Elo!
Dopiero zaczynam uczyć się php'a, ale mam nadzieję, że nie potraktujecie mnie jak czereśniaka, który zadaje głupie pytania...? 8O Otóż pierwsze dotyczy stawiania serwera. Nie moge zrobić tego w domu, ponieważ nie mam urządzenia TCP/IP. Potrzebuję serwera tylko i wyłącznie do edycji php. Czy jest jakiś program symulujący fizyczną obecność karty sieciowej, albo jakaś inna metoda edycji php'a? Z góry thx za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache, omniHTTPd, xitami lub foxserv, sam wybieraj ale ja uzywam apache i mysle ze jest najlepszy
![]() -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:? Słyszałem, że Apache jest najlepszy, ale trudny do skonfigurowania. Nieważne Xitami chodzi mi w pracy na kompie, gdzie jest modem. Ale w domu nie mam ani karty sieciowej ani modemu i serwer nie chce mi działac. Moje pytanie dotyczyło kwestii oszukania Windowsa, że urządzenie TCP/IP istnieje, nie wyboru serwera. :?: :?: :?:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam mam bez karty sieciowej i działa jak ...
po prostu działa Apache działał mi na 98,2000 i XP bez sieciówki przyznam sie ze miałem tezż ten problem, że Apache nie chciał działeć mi na kompie bo brakowało mu sieciówki nie pamiętam co zrobiłem ale teraz tylko kopiuje zawartość całego katalogu phpdev i działa zawsze ![]() -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na XP i 2000 z tego co pamietam siec masz juz "wmontowana" na stale...
W 98 i 95 musisz oszukac system, ze masz jednak modem: Panel Sterowania/Siec ; Doda ; Karta Dial-UP i Protokol TCP/IP ; OK - instaluje sie Po restarcie wchodzisz w wiersz polecen i wpiszujesz ping 127.0.0.1 jak nie bedzie pisalo, ze sa bledy - zainstlowales wszystko OK. Teraz musisz jeszcze IE skonfigurowac, jak wyswieli ci sie "kreator polaczen internetowych" daj mu ze jestes w sieci LAN i OK. Juz tylko serwer zainstalowac i jest wszytko OK :wink: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kryr: masz rację, ale zapomiałeś napisac ze Netscape nie trzeba konfigurować, sam bedzie działać już po odpaleniu i wpisaniu localhost
![]() -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja, zetnijcie moja makowke!
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
kryr: nie zrobie tego jest zbyt cenna :wink:
-------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
|
![]()
|
|
No i dupa zbita Panowie!
![]() Nie chce mi się zainstalować karta Dial-Up. Błędy jakieś wyskakują. Szlag by trafił. Co robić :?: :?: :?: |
|
|
![]()
|
|
ale karte to już pewnie masz zainstalowaną tylko musisz doinstalować
protokół TCP/IP jak bym miał na czym sprawdzić to bym to zrobił, ale kurcze nie mam więc strzelam -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Modem instaluje bez problemów.
Karte instaluje z błędami, a jak "włączam urządzenie", to jest do restartu a potem wyskakują błędy. Kiedy chcę zainstalować protokół, to każe mi instalować, albo poprawiać instalację karty. Pociąć się można. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Apache, omniHTTPd, xitami lub foxserv, sam wybieraj ale ja uzywam apache i mysle ze jest najlepszy
![]() Co do foxserv'era to przeciez to ma Apache'a. Foxserv nie jest jakims osobnym serwerem tylko pakietem instalacyjnym. |
|
|
![]()
|
|
kilka jajek na glowe bb (bigbilla)
i juz po klopocie... |
|
|
![]()
|
|
ściągnij sobie phpdev4 albo nowszego jeśli jest
-------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 12:49 |