![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak pobrać przy pomocy php unikalne dane związane z konkretną maszyną na której został odpalony skrypt? Pod pojęciem unikalne dane mam na myśli np. id płyty głównej, procesora czy też innego podzespołu - IP odpada - zawsze może to być komputer z wew. IP i może się trafić kilkadziesiąt, podobna sprawa ma się z UNIQUE_ID generowanym przez Apache - co odświeżenie się zmienia.
Ten post edytował krysk 7.06.2005, 19:26:39 -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze cat cos tam
przy pomocy exec()? -------------------- Warsztat: Easy PHP 1.7:Apache 1.3.27|PHP 4.3.3|PHPMYADMIn 2.5.3|MYSQL 4.0.15
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeśli gość ma włączone SafeMode? Nie wiem na jakiej maszynie klient uruchomi mi kopię i z jaką konfiguracją serwera.
-------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest też możliwośc doczytania MAC karty sieciowej, odsyłam: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=5810&hl=adres+mac
OT Choć już nie takie unikalne, u mnie na osiedlu w sieci są 2 takie same mace, mój i kumpla.... 3 tygodnie się "fachowcy" od netu głowili skąd ten problem. /OT Ten post edytował Nievinny 7.06.2005, 20:03:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 3 tygodnie się "fachowcy" od netu głowili skąd ten problem. Ladni fachowcy. Mozesz podac jakie miasto i jaka firma? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z tym adresem MAC też będzie ciężko, ale skoro już nie mogę wydobyć czegoś unikalnego, to może pozbieram pewne dane z phpinfo(); zakoduję je przy pomocy md5 i to będę traktował jako klucz identyfikujący maszynę - duże prawdopodobieństwo, że powtórzą mi się dane? Jeśli tak, to powtórzenie których z nich jest najmniej prawdopodobne?
-------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy przejrzec php_info()
configure options, typ systemu / distro, haslo do admina, adres ip serwera --- a co jak user wylaczy php_info()? A po co ci takie dane? Ten post edytował dr_bonzo 7.06.2005, 22:59:33 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 20:05 |