![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam zamiar napisać funkcję w JS polegającą na tym, że jeżeli osoba nie submituje żadnego formularza, to nie może opuścić danego adresu URL. Czyli np. mamy, coś takiego:
i gdy wciskamy link google, bądź chcemy przejśc pod nowo wpisany w przeglądarce url, zamknąć okno wyskakuje alert('Sorry, ale nie możesz'); i returnuje false; , natomiast gdy submitujemy formularz możemy swobodnie zmienić naszą lokalizację do adresu action ![]() ![]() Kod <script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- function check(value){ if(value==1){ return true; } else{ alert('Opjca edycyjna'); return false; } } //--> </SCRIPT>
Czy ma ktoś jakiś pomysł jak takie coś wykonać ? ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, na pewno mozna zablokowac przejscie na google, jesli pole jest puste, ale zapobiec zamknieciu okienka? Nie mam na to pomyslu; niewykluczone, ze nie da sie tego zrobic...
Pozdrawiam. -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę dojść do czegoś podobnego jak w administracji Mambo OS Portal, gdzie podczas edycji musimy albo zatwierdzić zmiany, albo zrezygnować, nie możemy wejść na żaden link. Ktoś już to zrobił, więc chyba sie da
![]() ![]() Pozdrawiam -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam Mambo na localu, w ktorym dokladnie jest to miejscu? Chetnie przeanalizuje.
-------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]()
|
|
http://127.0.0.1/~unusefull/Mambo/index.ph...1&id=1&Itemid=2
wpisz oczywiście poprawny adres, gdy jesteś zalogowany jako admin, edytujesz np. newsa, to nie możesz przejść pod żaden link, musisz albo zaakceptować, albo anulować w sumie to już to widzę: <body onUnload="WarnUser()"> skubane ![]() Ten post edytował Spirit86 7.06.2005, 11:38:55 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:35 |