![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześc mam taki problem:
Pisze stronke w php. Prosta baza danych. Jedna tabllica nie ma potrzeby wiecej. napisałem skypt logowania z wykorzystaniem mysql , poniewaz bedzie to metoda najlepsza ( tak mi sie wydaje), bo stronka bedzie wyswietlana na róznego typu urzadzeniach mobilnych i boje sie ze sesje czy cooki moga zawieść. jesli macie jakies inne propozycje to prosze o podpwiedź. no i napisałem skrypt
No i co sie dzieje? A mianowicie nic ! przelatuje przez niego nic nie robiac idac do nastepnej strony. Nie pokazuje ze hasło złe dobre, czy sie połaczył. uzywam easyphp. prosze Was o zweryfikowanie skryptu lub o doradzenie alternatywnej metody bezpiecznego logowania Z góry dzięki. Pozdrawiam Lekki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm niby wydaje sie ok. Po wstawiaj co kilka lini echo i sprawdzaj co wykonuje.
Mam jeszcze jedna uwage. Napisales Cytat bo stronka bedzie wyswietlana na róznego typu urzadzeniach mobilnych A hasla w bazie masz niekodowane - oj nie ladnie to tak. Ja bym nie chcial czegos takiego uzywac. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Ociu Tylko to to samo robi bo masz tam count(), no chyba ze jest jakis blad na ktory nie zwrocilem uwagi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szyfrowanie bedzie dołączone. Lecz niech na razie zadział ten skrypt
|
|
|
![]()
|
|
OK, bo szyfrowanie to bardzo wazna rzecz w tego typu serwisach.
Znalazles blad w skrypcie? Jesli nie to tak jak pisalem wstawiaj co kawalek echo i zobaczysz przez jakie warunki przechodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
SongoQ: Ale po co tworyć aż tyle skryptu, skoro mySQL ma takie dobrodziejstwo ?
Wracając do tematu. Sprawdź czy podajesz w ogóle dobrze dane. |
|
|
![]()
|
|
@Ociu z tym sie zgadzam ze Twoj kod jest bardziej optymalniejszy. Chcialem tylko zwrocic uwage ze to co pisal @Lekki tez jest ok.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:50 |