![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bazę danych w pliku u9eed38icnudbxdijsijhdwnh2930x.dat
o takiej strukturze:
łatwo zrozumieć ![]() ![]() jeżeli ktoś nie zrozumiał: LOGIN,HASŁO,EMAIL,IP czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak pobrać z tego pliku tylko LOGIN i EMAIL i wyświetlić to na stronie?? Chodzi nie tylko o 1 użytkownika, tylko żeby wyświetlić coś w rodzaju: login (email) czekam na odpowiedź ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pobierasz plik poprzez file() do zmiennej, Otzrymasz tablicę.Jedna linijka to jeden element w tablicy.
Na każdym eleemntcie robisz explode(). Otrzyamsz tablicę, której kolejne elementu to LOGIN,HASŁO,EMAIL,IP. powodzenia -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisze ci abyś wszysko ładnie widział
Kod <?php $tablica_danycyh=file('u9eed38icnudbxdijsijhdwnh2930x.dat'); $pierwszy_user=explode(",",$tablica_danycyh[1]); //ponieważ pierwsza linijka to kod <?php $login_pierwszego_usera=$pierwszy[0]; $haslo_pierwszego_usera=$pierwszy[1]; $email_pierwszego_usera=$pierwszy[2]; $ip_pierwszego_usera=$pierwszy[3]; ?> Oczywiście calosć powinieneś wrzucić w petle, aby kazdego usera mozna bylo przegladac. Teraz zwróć jednak uwage że plik musi mieć rozszeżenie *.php aby nikt nie mógł go przeglądać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Teraz zwróć jednak uwage że plik musi mieć rozszeżenie *.php aby nikt nie mógł go przeglądać. Lub umiesc w katalugu nie dostepnym dla innych userow.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie o to mi chodzi, żeby każdy user
mógł wyświetlić nazwy i emaile innych ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Marcin_m @ 2005-06-04 19:11:08) Kod <?php $tablica_danycyh=file('u9eed38icnudbxdijsijhdwnh2930x.dat'); $pierwszy_user=explode(",",$tablica_danycyh[1]); ?> od kiedy to zaczynamy numeracje indexu od 1? akuratnie pierwszy user bedzie w $tablica_danych[0] a nie [1] -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo
Cytat //ponieważ pierwsza linijka to kod <?php a LArs uzyl bbcodu od php wiec wstawilo tagi < ?php.... ?> a Marcin_m uznal ze to tez ma byc w tym pliku i wyszlo takie cos ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat właśnie o to mi chodzi, żeby każdy user mógł wyświetlić nazwy i emaile innych Plik niedostepny ale dane tak ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra powiem jeszcze raz:
baza w pliku plik.dat LOGIN, HASŁO, EMAIL, IPek chce żeby na stronie były wyświetlane po kolei wszystkie nazwy userów: Lars (lars15@wp.pl) EEE (ui43@o2.pl) czyli: Login (e@mail.pl) jak to zrobić? ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
|
|
![]()
|
|
Plik z wpisami Kod Lars,f561aaf6ef0bf14d4208bb36a4ccb3ed,lars15@wp.pl,127.0.0.1
EEE,f561aaf6ef0bf14d4208bb36a4ccb3ed,lars15@wp.pl,127.0.0.1 Bob,f561aaf6ef0bf14d4208bb36a4ccb3ed,lars15@wp.pl,127.0.0.1 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki
![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:06 |