![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Kolega mnie prosił o zrobienie jakiejś stronki na szybko do szkoły, więc mu pomogłem Pod Firefoxem działało tak jak chciałem, ale już pod IE nie. Mianowicie chodzi mi o przeźroczysty iframe. IE nie chce go wyświetlić jak trzeba i wugląda to naprawde niefanie, a w szkole jest tylko IE ![]() Możecie mi podpowiedzieć co z tym fantem zrobić ? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak stworzyłeś przezroczysty iframe?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem w arkuszu styli
Kod html,body,iframe i pod FF działa
{ background-color:transparent; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw tak:
W pliku gdzie znajduje się iframe: Kod iframe { background-color: transparent; } A w dokumencie, który jest ładowany do iframe'a Kod body { background-color: transparent; } Niesprawdzałem, ale powinno działać. BTW jeśli piszesz w HTMLu a nie XHTMLu to dodaj do tego iframe takie coś: allowtransparency="true" Czyli Kod <iframe src="test.html" name="Iframe" allowtransparency="true">
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie to nie działa
![]() Zrobiłem wspulny arkusz styli i dałem przeżroczyste tło. Zrezygnowałem z iframe (w końcu to tylko do szkoły), ale dzięki za pomysł z allowtransparency="true". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:06 |