![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mogę otworzyć plik o dowolnej nazwie lecz o tym samym rozszerzeniu czyli GIF?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak troche ogolnikowwo napisales jezeli ten plik jest na serwerze w jakims katalogu to wystarczy otworzyc ten katalog i uzyc readdir jezeli w katalogu masz kilka plikow to rozwiazanie umozliwi ci tylko wyswietlenie ich wszystkich jezeli masz pliki z roznymi rozszerzeniami to uzyj wyrazen regularnych (bylo na forum) w celu wybrania tylko tych z .gif. mozesz przetrzymywac nazwy plikow w jakims pliku tekstowym badz bazie danych pobrac nazwy i wyswietlic je.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A konkretniej...
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik np. 1.gif znajduj sie w katalogu grafika moze to być inny plik ale zawsze będzie rozszerzenie GIF.
I mam coś takiego:
Ten post edytował Gibcio 1.06.2005, 10:37:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktos go rozumie?
@Gibcio: o co chodzi? Cytat Jak mogę otworzyć plik o dowolnej nazwie lecz o tym samym rozszerzeniu czyli GIF? Plik np. 1.gif znajduj sie w katalogu grafika moze to być inny plik ale zawsze będzie rozszerzenie GIF Opisz dokladnie o co chodzi, potem to przeczytaj i sprawdz czy zrozumiales, popraw i wyslij posta. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to ze ma folder w ktorym znajduje sie jeden plik graficzny, o moze byc o roznej nazwie ale zawsze o rozszerzeniu .gif
By wyciagnac jego nazwe uzyj wyrazen regularnych albo w ostateczności jakas funkcje explode |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:30 |