![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam wszystkich po długiej nieobecności na forum.
Mam dwa problemy: 1. Pierwszy problem - formatowanie xml'a ($formatOutput) ok, więc zacznę od dobrej wiadomośći:
Dostaję wynik taki jaki oczekiwałem: (widzę, że forum nie pokazuje wcięć, w każdym razie wcięcia są takie jakie być powinny)
Natomiast problem pojawia się, gdy pomiędzy jakikolwiek element wstawię choćby jeden znak, poniżej dodałem spację po <head>:
Wynik dostaję taki:
I to jest pierwszy problem - teraz przestał formatować. 2. Drugi problem - krzaki przy uzyciu saveHTML()
A wynik: (no kurka nie da się tego pokazać, bo forum automatycznie konwertuje &#xxx; na znaczki, tak więc wlepiłem "&-" zamiast "&")
Wszystkie dwubitowce zostają zakodowane... abstrahuje już że nie takiego formatowania się spodziewałem.
-------------------- cieżko jest żyć lekko
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%)
|
Do pierwszego...
Co do drugiego - zrób coś takiego
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Do pierwszego... dzięki śliczne Cytat Co do drugiego - zrób coś takiego Problem dotyczy saveHTML() a nie saveXML() i niestety wywołanie DOMDocument('1.0', 'utf-8') nic u mnie nie zmienia, nadal wypluwa jak wypluwał... -------------------- cieżko jest żyć lekko
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%)
|
Ostatecznie mozna to przepuścić przez str_replace'a.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:00 |