![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tablicę X wierszy na 3 kolumny i w trzeciej kolumnie są wartości liczbowe stosuję funkcję:
function porownaj($x, $y) { if ( $x[2] == $y[2] ) return 0; else if ( $x[2] < $y[2] ) return 1; else return -1; } usort($linia, 'porownaj'); która układa te wartości w 3 kolunmnie idealnie ale jeżeli mają tyle samo znaków, bo np: 11 jest mniejsze od 2, a nie chcę stosować formatu dwucyfrowego 02 bo wtedy by grało. Nie mam głowy aby to wykombinować w inny sposób jak w usort() parametr NUMERIC być nie może! Błagam o pomoc!!! -------------------- ...nauka jest celowa tylko wtedy gdy pozwala pomagać innym.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A liczby trzymasz jako stringi czy integery?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Liczby ładuję z pliku tkstowego i chyba są czytane jako stringi jak to zmienić aby były czytane jako integery przy tym że jesteśmy w tablicy!
-------------------- ...nauka jest celowa tylko wtedy gdy pozwala pomagać innym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() Jeszcze raz dzięki!!! polecam się jakbym mógł w czymś pomóc, bo przygodę z php dopiero zaczynam ![]() -------------------- ...nauka jest celowa tylko wtedy gdy pozwala pomagać innym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:56 |