![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewnien problem ze zmiennymi, a mianowicie:
Mam plik glowny.php, który przyjmuje zmienną id_hs od strony poprzedniej następnie wyszukuje w bazie MySql odpowiednie dane i przypisuje je pod zmienne mniej wiecej tak <poczatek kodu>
dołączam plik z funkcjami w którym jest funkcja f_wypisz
<wywoluje funkcję , która jest zdefiniowana na koncu pliku, funkcja łączy się z bazą i przypisuje zmienne>
Następnie dla pewności wyswietlam sobie parę zmiennych. Wszystko działa. Dołączam inny plik z kodem.
<koncze plik> teraz pliczek hs_oferta.php on wypisuje mi międzyinnymi zmienne które deklarowałem. Wypisywanie odbywa sie poprzez funkcje f_wypisz No i tu pojawia sie problem. Funkcja otrzymuję pustą zmienną, choć zmienna napewno ma wartość. W skrócie w jedym pliku deklaruje zmienne i dołączam plik z funkcjami, dołączam inny plik, który poprzez funkcje ma za zadanie wyswietlić dane zmienne. Request zamiast includa w hs_oferta.php powinno zadziałać prawidłowo i kod powinien być interpretowany w danej kolejności. Myśle, że coś z deklaracją jest nie tak. Próbowałem
też nie działa. Pomocy. Ma ktoś jakiś pomysł ![]() Dodam, że funkcja f_wypisz wyglada przykładowo tak:
Po wywołaniu wynik jest taki zmienna ma wartosc: Czyli nie wypisuje wartosci. Funkcja działa napewno, jeśli wywołam ją w pliku glowny.php to działa pieknie./ Ten post edytował Elokwent 30.05.2005, 20:00:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To weź teraz się wykaz elokwencją i zacznij używać tagów BBCode, bo inaczej nikt Ci nie pomoże.
Bo komu bedzie się chciało czytać taki bajzel ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:27 |