![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robie sklep internetowy i chciałem wrzucać wszystkie kupowane przedmioty do koszyka w następujący sposób:
Teraz mam dwa pytania: 1. Jak wypisac w koszyku wszystkie wrzucone tam produkty? 2. Jak je np. sumowac? Probowalem z foreach ale kompletnie poleglem. Nie moge przebrac przez operacje zapisane w sesji. Dzieki za pomoc Ten post edytował kapitan kloss 30.05.2005, 10:29:58 -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Suuper. Tylko z wypisywaniem sa kłopoty bo
wywala blad o offsecie. Pewnie dlatego, ze jeden tylko produkt o wiekszej ilosci jest w koszyku. Tak czy siak tym sposobem nie wyswietla zadnych produktow w koszyku - jedynie je ladnie zlicza. Ten post edytował kapitan kloss 30.05.2005, 10:43:16 -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablicę $produkty podałem jako przykład. Nie wiem jak przechowujesz u siebie nazwy produktów. Zamiast tego możesz sobie wyświetlić same id produktów. Wtedy linia piąta będzie miała postać:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
A teraz kolejny problem: Skrypt zlicza wartosc calego koszyka, ale tylko kiedy dodaje inne produkty. Podczas dodawania kolejnej sztuki produktu bedacego juz w koszyku jego wartosc nie zmienia sie. Pomozcie.
-------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 17:23 |