![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisalem sobie maly kodzik do liczenia wszystkich mozliwych wariacji z podanego ciagu liczb w adresie, oddzielonego ",". np. index.php/1,2,3 ale równie dobrze może to być index.php/a,b,f,s itp....
Błąd wyskakuje taki: Cytat Parse error: parse error, unexpected T_AS, expecting '(' in /home/jimx/public_html/zadanie/index.php(57) : eval()'d code on line 1 Ogólnie to wiem , ze kod jest zagmatwany, no i chcialem zrobic wariacje bez powtorzen , ale narazie cos mi kombinacje niechca wyjsc. Macie jakiś pomysł na to?? Czemu taki bład wyskakuje? ---- EDIT ---- dodam jeszcze ze $polecenie powinno równać sie mniej wiecej temu: Cytat foreach ($a as $b) { foreach ($a as $c) { foreach ($a as $d) { $wariacja[] = $b.', '.$c.', '.$d.'<BR>'; } } } jakbym tak zapisal kod, to by wypisal wszystkie kombinacje dla 3 elementow, a jak to rozbiłem, tak jak wyzej na petle, to cos sie psuje... Moze jest jakiś inny sposób...? Ten post edytował JimX 30.05.2005, 10:18:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:42 |