![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebowałem skryptu zabezpieczenia strony na hasło, lecz nie znalazłem
![]() ![]() NAPISAĆ GOTOWY KOD do pozostawania zalogowanym?? bo jak mam taki kod: INDEX.php Kod <form action="admin.php" method="post" name="logowanie"> Login: <input type="text" name="a"> Hasło: <input type="password" name="b"> <input type="submit" value="Loguj"> </form> ADMIN.php: Kod <?php $login="lars"; $haslo="sesja"; $wlogin=$_POST['a']; $whaslo=$_POST['b']; echo("$wlogin , , , , $whaslo"); if ($wlogin==$login && $whaslo==$haslo) { echo ("masz uprawnienia!!"); } else { echo("papa :P nie masz uprawnien :P :P"); } ?> To jak odświeżę stronę admin.php po zalogowaniu to....już nie jestem zalogowany. Słyszałem że mozna to oprzec na cookies, lecz niebardzo umiem z nich korzystać Ktoś pomoże?? Jeszcze raz wyjaśniam: ![]() Chciałbym być cały czas zalogowany, aż do czasu jak, np. zamknę okno przeglądarki. I proszę jeszcze o napisanie czegoś w rodzaju wylogowywania ![]() :roll2: Pomóżcie mi :roll2: ![]() EDIT: Zaznaczam, że loguje mnie bez błędów ![]() Ten post edytował Lars 29.05.2005, 17:36:47 -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
uzyj sessji session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() tam trzymaj zmienna ;P i wszytko jasne
![]() Gotowca nie dam, tym bardziej ze on jest pod tym linkiem :-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież prosiłem o gotowca
![]() edit: a z którego pliku te zmienne mam trzymać index.php (formularz) czy admin.php (panel) edit2: i jak wogóle mam to trzymac ![]() ![]() Ten post edytował Lars 29.05.2005, 16:56:18 -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzięki!!
-------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odsyłam do świetnego artykułu na php.pl:
Session Handler - część I GOTOWCE to nie na tym forum... tutaj POMAGAMY a nie WYRCZAMY |
|
|
![]()
|
|
Kod <?php $login = "lars"; $haslo = "sesja"; $wlogin = $_POST['a']; $whaslo = $_POST['b']; if(empty($wlogin) && empty($whaslo)) die("hackujemy ?"); echo("checking..."); if ($wlogin === $login && $whaslo === $haslo) { setcookie("zalogowany", TRUE, time()+3600*24); echo ("masz uprawnienia!! <a href=index.php>index</a>"); } else { echo("nie masz uprawnien"); } ?> dlaczego jak zamknę przeglądarkę i ją otworzę, wpiszę adres to wywala "Hackujemy?? ps. wiem że dlatego, że $wlogin i $whaslo są puste...jak to zrobić na COOKIES ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Eh
![]() Po 1 ten skrypt Ocia jest strasznie dziurawy ![]()
Tak proboj wiecej nie powiem :-P |
|
|
![]()
|
|
zostało tylko wylogowanie
![]() pomóż ktoś ![]() edit: hwao :/ dlaczego jak odświeże okno przeglądarki to mnie wywala ![]() ![]() Proszę odpiszcie mi na: jak się wylogować i jak sprawić, że po 2krotnym odświeżeniu cookie było dalej, bo w chwili obecnej mnie wywala :/ kod:
Ten post edytował Lars 29.05.2005, 17:53:29 -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manual manual manual, tam jest napisane jak sie usuwa ciastka
-------------------- Artur Wasilewski
|
|
|
![]()
|
|
jak ustawić żeby ciastko nigdy nie wygasło??
-------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się.
BTW. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31000 Natępnym razem zgłoszę do administracji i dostaniesz WARN-a. ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kazde ciastko wygasa po ustawionym okresie waznosci, poza tym uzytkownik moze sam usunac ciastka, wobec tego nie ma pewnosci ze bedzie ono zawsze dostepne w niezmienionej formie. Jezeli chcesz zeby nigdy nie wygaslo, daj czas waznosci odpowiednio wysoki.
-------------------- Artur Wasilewski
|
|
|
![]()
|
|
Luzik
![]() ![]() zamiast $_POST['a'] i $_POST['b'] :
wwaliłem:
i jakimś cudem chodzi ![]() Ten post edytował Lars 29.05.2005, 19:11:57 -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:44 |