![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Snap- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
A więc chciałem zrobic www z STATUSAMI SERVERÓW do pewneg gry MuOnline, ale gdy mam 1 status servera wszystko jest OK, problem powstaje wtedy gdy dodam 2,3,4... status server, wyskakuje mi taki oto błąd na www :
Fatal error: Cannot redeclare is_muserver_online() (previously declared in /home/accounts_j/julchoklad/public_html/main.php(94) : eval()'d code:3) in /home/accounts_j/julchoklad/public_html/main.php(94) : eval()'d code on line 23 Prosze o pomoc, a i to jest kod php którego używam do pokazywania statusów: [/CODE] <?php is_muserver_online('111.222.333.444'); function is_muserver_online($ip) { $ports = array("<font color=\"000000\">NAZWA SERVERA</font>" => "55901" ); foreach($ports as $server => $port) { if($fp = @fsockopen($ip, $port, $errno, $errstr, 1) == false) { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"FF0000\">Offline</font>"; } else { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"00FF00\">Online</font>"; } } } ?> [/CODE] Prosze o pomoc, wszystko jasno jest opisane. A to jest skrypt w którym błąd występuje: Kod <br> <?php is_muserver_online('111.222.333.444'); function is_muserver_online($ip) { $ports = array("<font color=\"000000\">NAZWA SERVERA</font>" => "55901" ); foreach($ports as $server => $port) { if($fp = @fsockopen($ip, $port, $errno, $errstr, 1) == false) { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"FF0000\">Offline</font>"; } else { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"00FF00\">Online</font>"; } } } ?> <br> <?php is_muserver_online('111.222.333.444'); function is_muserver_online($ip) { $ports = array("<font color=\"000000\">NAZWA SERVERA</font>" => "55901" ); foreach($ports as $server => $port) { if($fp = @fsockopen($ip, $port, $errno, $errstr, 1) == false) { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"FF0000\">Offline</font>"; } else { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"00FF00\">Online</font>"; } } } ?> <br> Chciałbym żeby ten skryp wyświetlał mi na www sie w taki sposub np: Server OldMu: Online Server Jakistam: Offline Server costam: Offline Server Costam2: Online Server blabla: Online A i Jeszcze jedno Każdy server ma Swoje PORTY otwarte dzięki którym możemy połączyć sie z nim i nie te porty są różne W tym skrypcie za NAZWA SERVERA jest port 555901 Przerobiłem ten skrypt na taki: Kod <?php function is_muserver_online($ip) { $ports = array("<font color=\"000000\">NAZWA SERVERA</font>" => "55901" ); foreach($ports as $server => $port) { if($fp = @fsockopen($ip, $port, $errno, $errstr, 1) == false) { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"FF0000\">Offline</font>"; } else { echo "</b>" . $server . "</b>: <font color=\"00FF00\">Online</font>"; } } } is_muserver_online('ip1'); is_muserver_online('ip2'); is_muserver_online('ip3'); ?> Ale znowu porty są takie same i na stronie wyświetla mi się to tak: NAZWA SERVERA: OfflineNAZWA SERVERA: OnlineNAZWA SERVERA: Online Wszytko razem bez przerwy itp. :/ Prosze bardzo o pomoc :/ ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za dużo razy utworzyłeś funkcję is_muserver_online.. Pomieszany kod.... zaraz napiszę Ci fajny skrypcik który wyświetli wszystko ładnie...
Sprawdź ten skrypt:
Ten post edytował tiraeth 29.05.2005, 14:42:26 |
|
|
-Snap- |
![]()
|
Goście ![]() |
OK wrzuciłem all to co mi dałeś uzupełniając sobe tak:
W ten sposub sprawdzam status servera który ma inny port Kod $s1 = serverStatus('82.146.225.113', [B]'55901'[/B]); a wiec wżucilem to na ten link --- Tu --- i wyskakuje mi bład Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /home/accounts_j/julchoklad/public_html/server.php on line 23 1. gdzie moge zmienić żeby widzieć ze jest Online, Offline 2. Na www wyświetla mi się to w takiej postaci: Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /home/accounts_j/julchoklad/public_html/server.php on line 23 Array ( [status] => 1 [port] => 55901 [ip] => 82.146.225.113 [host] => 82.146.225.113 [name] => Warka Mu ) Array ( [status] => [port] => 55901 [ip] => hefron.no-ip.info [host] => [name] => Herfon Mu ) Można zlikwidować te Array ![]() P.S dodam że server Herfon jest Online ,a Warka Offline |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/function.gethostbyaddr.php
przeciez IP to IP a nie 'host name' (hefron.no-ip.info) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 4 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra a jak usunąć te array i ( ) zeby niebyło ich widać na www i jak zrobić żeby było widać Online Offline w ten sposub z kolorami
P.S Ten skrypt pokazuje mi: [status] => [port] => 55901 [ip] => hefron.no-ip.info [name] => Herfon Mu P.S.2 Naprawde jestem zielony w tych sprawach ale powoli zaczynam sie uczyc Ten post edytował Snap 29.05.2005, 16:58:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... a czy ty cokolwiek zrozumiałeś z tego skryptu??
Kod Array ( [status] => 1 <----- jeżeli wartość elementu "status" w tablicy jest równa 1 to serwer jest ONLINE [port] => 55901 <----- zwraca port [ip] => 82.146.225.113 <----- zwraca ip [host] => 82.146.225.113 <----- powinno zwrócić host (jeżeli [ip]=[host] to nie ma hosta - sam ip) [name] => Warka Mu <----- nazwa serwera - pobrana z tego $serverNames )
Zmodyfikowałem funkcję, już tego błędu niepowinno być.... zobacz co teraz ten kod wyświetla, ok? Ten post edytował tiraeth 29.05.2005, 17:19:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 4 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK zrobiłem tak jak mówisz ale :
- - - - - Coś nie tak - - - - - wyskakuje mi: Parse error: parse error, unexpected ',', expecting '{' in /home/accounts_j/julchoklad/public_html/servers.php on line 2 Ja się nieznam zabardzo na php więc niewiem co jest grane |
|
|
![]()
|
|
UPDATE 1. NAPRAWIŁEM BŁDY W KODZIE... TERAZ JUŻ DZIAŁA!
UPDATE 2. POPRAWIŁEM KOLOR W SERWERACH Ten post edytował tiraeth 29.05.2005, 17:19:40 |
|
|
![]()
|
|
OK faktycznie teraz już działa
Ej dlaczego dy server jest offline wyświetla sie online na czerwono ![]() ![]() Ten post edytował Snap 29.05.2005, 18:30:43 |
|
|
-Gość_Snap- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Dlaczego gdy server jest online to pisze Offline, a gy server jest offline pisze Online, a i powie ktoś jak zrobić, co zkopiować gdzie co dodać żeby dodać np: 20 nowych serverów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak zrobić, co zkopiować gdzie co dodać żeby dodać np: 20 nowych serverów ![]() ![]() Myslenie nie boli -- wystarczy przeanalizowac kod i wszystko bedzie jasne. co do bledu:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
bonzo masz rację
![]() ![]() |
|
|
-Gość_Master- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem Mój config wygląda tak:
<?php //=========== FragFrog's MU WebCenter =============== // Welcome to FrogMu's WebCenter, originally based on // IO*'s files and editted and modified by FragFrog //=========== FragFrog's Mu WebCenter ================ //============== USER EDITABLE AREA =================== // Enter the IP or DSN of the database server to connect to // Change to your server IP (if remote only) works with DNS $dbhost = "127.0.0.1"; // Enter the username to connect to the db $dbuser = "php"; // Enter the password for the SQL Server $dbpasswd = "master"; //Admin Login $alogin = "php"; //Admin Password $apass = "master"; //Database Name $db = 'MuOnline'; //Host. IP If working remotely $host = '127.0.0.1'; $ip = "192.168.13.46"; $regsubmit = "regform.submit()"; $msconnect=mssql_connect("$host","$alogin","$apass"); $msdb=mssql_select_db("$db",$msconnect); ?> Stronka sie wyświetla, po wejściu na nią pojawia mi coś takiego 'Fatal error: Call to undefined function mssql_connect() in c:\AppServ\www\Website\config.php on line 34 ' czy wie ktoś jak to można naprawić (mam system XP) ![]() |
|
|
-Gość_Matikx- |
![]()
|
Goście ![]() |
To więc pod jakim plikem zapisać php4, php5, czy php3 a może php hmmm |
|
|
-Gość_wrobel- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Dopnę się do tematu.
Też gram w tą grę ![]() Żeby to tak wyglądało mniej więcej: DarkPartMu: Online/Offline DarkPartMu_CS: Online /Offline Tylko by te statusy sie zmieniał w zależności od serwera czo on czo off. Chyba wiadomo o co chodzi? To ma być na Forum PHP by przemo do nagłówka i postów. Bylbym bardzo wdzięczny jakby ktoś wykonał bi mi taki skrypt. Z góry wielkie dzięki. |
|
|
-Gość_wrobel- |
![]()
|
Goście ![]() |
Te porty by były podwójne
DarkPartMu: Online/Offline - IP 81.190.102.109 port 50001 DarkPartMu_CS: Online /Offline - 81.190.102.109 port 50019 Byłbym wdzięczny za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:52 |