![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam kod który udało mnie się wyszukać w necie i jest on bardzo dobry tylko że albo cos źle wpisuje albo coś nie tak jest z moja bazą danych podzieliłem logowanie na 3 części
1. część to login.html
2. Część to uswers.php
3 część login.php
i jak wpisuje swoje dane login i hasło wyskakuja mi dziwne znaki Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'http' (1) in /www_domains/d/darmoland.pl/piotr8211/login.php on line 7 Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /www_domains/d/darmoland.pl/piotr8211/login.php on line 8 Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /www_domains/d/darmoland.pl/piotr8211/login.php on line 10 Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www_domains/d/darmoland.pl/piotr8211/login.php on line 11 Nie masz autoryzacji!!! a tu pokaże jak mam zrobioną baze danych może to też pomoże [CODE]Baza danych db10375 - Tabela login [ Struktura ] [ Przeglądanie ] [ SQL ] [ Szukaj ] [ Dodanie ] [ Eksport ] [ Operacje ] [ Wyczyszczenie ] [ Usunięcie ] Pole Typ System porównań Atrybuty Null Domyślnie Dodatkowy Działanie Login text latin2_general_ci Nie Hasło text latin2_general_ci Nie Zaznaczenie wszystkich / Odznaczenie wszystkich Zaznaczone: Indeksy : [Dokumentacja] Brak zdefiniowanego indeksu! Utworzenie indeksu dla kolumn Wykorzystanie przestrzeni : Typ Wykorzystanie Dane 0 bajtów Indeks 1 024 bajtów Sumarycznie 1 024 bajtów Statystyka rekordów : Cecha Wartość Format zmienny System porównań latin2_general_ci Rekordów 0 Utworzenie 28 maj 2005, 23:48 Ostatnia aktualizacja 28 maj 2005, 23:48 -------------------------------------------------------------------------------- Widok do wydruku Dodanie nowego pola : Na końcu tabeli Na początku tabeli Po Login Po Hasło Propozycja struktury tabeli [Dokumentacja] Wykonanie zapytania/zapytań SQL do bazy danych db10375 [Dokumentacja] SELECT * FROM `login` WHERE 1 Pola: Login Hasło Ponowne wywołanie tego zapytania Lub Lokalizacja pliku tekstowego : (Maximum size: 8 192KB) Kompresja: Autodetekcja Brak ".gz" Dodanie pliku tekstowego do tabeli |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$connection = mysql_connect(http://www.darmoland.pl/piotr8211", "Piotr8211", "tu wpisuje swoje hasło");
brakuje Ci " -------------------- env: Linux Slackware 10.1 [Kernel 2.6.5], PHP 4.3.9, Apache 1.3.33.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzałem na wszystkie już sposoby i dodałem tam login ale to jednak nie to nadal wyskakuje to samo co wcześniej napisałem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(gu35t @ 2005-05-29 12:05:25) $connection = mysql_connect(http://www.darmoland.pl/piotr8211", "Piotr8211", "tu wpisuje swoje hasło"); brakuje Ci " Tak jak kolega napisał musisz
i sprawdz czy twój serwer napewno ma taką nazwe ![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:15 |