![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest jakaś funkcja albo sztuczka pozwalająca wykryć czy adres strony został wpisany w przeglądarce czy użytkownik przybłąkał się za pomocą linku?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTTP_REFERER
-------------------- Artur Wasilewski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A bardziej dokladnie:
jesli jest ustawiona wartosc $_SERVER[ 'HTTP_REFERER' ] to masz duza szanse ze user przyszedl spod tego adresu *. jesli nie jest ustawiona to wpisal ja recznie* * -- referera user moze sobie wysylac (moze tez nie wysylac) dowolnego wiec nie jest to 100% metoda. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok.
Tylko nie wiem czy się nada do następującej czynności. A mianowicie: np. mam taki adres 127.0.0.1 i w katalogu mam strone artykuly.php i chciałbym sprawdzić czy użytkownik wpisaładres: 127.0.0.1/artykuly/artykuly.php czy wszedł za pomocą linku na stronie głównej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to daj sesje
![]() ![]() ale nie pytaj jak je zaimplementować (trudne słowo) bo sam nie wiem, jak się je używa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
D4rky: mam złe wieści... Nie tylko nie wiesz jak używać , ale i nie wiesz do tego służą sesje, bo na pewno nie są dobrym rozwiązaniem dla Gibcia...
Gibcio: Czy tak trudno napisać skrypt z kodem:
Uruchomić go normalnie bezpośrednio i za pomocą linka z innej stronki? Ten post edytował crashu 28.05.2005, 20:24:09 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:09 |