![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było tu już sporo o rozjaśnianiu przycisków po najechaniu.
Ale ja chcę to zrobić w oparciu o css tak jak na stronie http://mozillapl.org. I nie do końca wiem jak. Ich źródła są cholernie nie czytelne. Chyba się chłopaki specjalnie starały. ![]() Wysłałem do nich dwa maile, ale nawet nie odpisali. Proszę o pomoc. Jakby miał ktoś jakiś pomysł jak to zrobic tak by działało nie tylko w FF. Jak korzystam z właściwej przeglądarki, ale niestety jest jeszcze wymierająca grupa userów badzIEwia. ![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod #footerBadges img { -moz-opacity: 0.5; opacity: 0.5; } #footerBadges img:hover { -moz-opacity: 1; opacity: 1; } O to chodzi ? Polecam zainstalować rozszerzenie WebDeveloper i nauke jego skrótów klawiszowych ;] -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A da się to zrobić inaczej?
Tak aby działało pod każdą przeglądarką? -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw inny obrazek na hovera (jaśniejszy) i zadziała nawet w tym niebieskim szrocie.
A co do chłopaków z MozillaPL to Ci nigdy nie odpiszą... zresztą tam jest napisane że od takich rzeczy jest forum. Jak komuś się nie chce czytać to... -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Akurat chciało mi się zajrzeć, ale nie wiele się tam dowiedziałem.
Zrobiłem z użyciem Kod img.przycisk { -moz-opacity: 0.5; opacity: 0.5; } img.przycisk:hover { -moz-opacity: 1; opacity: 1; } i jest ładnie, chociaż nie do końca tak jak początkowo chciałem. A dla MSIE ![]() Ten post edytował Kas 30.05.2005, 17:55:00 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:47 |