![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuję kolejnej pomocy, mianowicie mam kilkanaście plików których jest x - będzie się ich ilość zwiększać lub zmniejszać, ich zawartość wyglądą następująco:
Kod imie\nnazwisko\nadres\nkod\nmiasto\n i potrzebuję przedstawić zawartośc wszystkich plików w tabelce w sposób taki: nazwapliku1 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto nazwapliku2 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto nazwapliku3 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto nazwapliku4 | imie | nazwisko | adres | kod | miasto potrzebuję też aby widoczna wyżej nazwa pliku 1..4 była automatycznie pobierana z nazwy pliku i równiez dołączona do tabelki. Całośc jest a w zasadzie ma być tabelką <table><tr></table> itd... Narazie doszedłem do tego:
No i niestety tutaj dane pokazują się w jednej kolumnie, jak i nie ma możłiwości prezentacji wszystkich plików, z tego powodu bo sam tutaj musze nadać zmienną $plk - a o to mi nie chodzi. Bardzo prosze o nakierowanie lub jakąć większą pomoc jeśli by to nie stanowiło problemu. Pozdrawiam i czekam za sugestiami/odpowiedziami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tj najprosciej. zapoznaj sie jeszcze z glob() -------------------- env: Linux Slackware 10.1 [Kernel 2.6.5], PHP 4.3.9, Apache 1.3.33.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(gu35t @ 2005-05-27 16:37:09)
tj najprosciej. zapoznaj sie jeszcze z glob() Witaj, jest okay, ale niestety nie wszystko działa, mianowicie - ładnie w tabelce wyświetla się pierwsza kolumna z nazwą pliku i później 2ga kolumna i dalszych 3,4,5... już nie ma, dane w plikach są oddzielone załamaniem wiersza "\n" i nawet zmieniłem to w "explode" ale nadal pokazuje tylko kolumne z nazwą pliku oraz pierwszymi danymi do złamania wiersza, dalszych danych niestety nie ma. Mógłbyś coś zaradzić na to gu35t, lub ktoś inny czytający tego posta ![]() A tak nawiasem mówiąc Dziękuję już za to co napisałeś "gu35t". to już 3/4 pracy zrobione ;-)) Jeszcze raz Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fgets czyta tylko do konca pliku (\n) lub 255 pierwszych znakow w pliku. jak masz kilka wersow w pliku uzyj fread()[zobacz php.net] -------------------- env: Linux Slackware 10.1 [Kernel 2.6.5], PHP 4.3.9, Apache 1.3.33.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(gu35t @ 2005-05-27 17:13:36)
fgets czyta tylko do konca pliku (\n) lub 255 pierwszych znakow w pliku. jak masz kilka wersow w pliku uzyj fread()[zobacz php.net] Stary, dobry browar się należy. Dziękuję ! Pomoc otrzymana, można zamknąc post'a. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Stary, dobry browar się należy. polej na maila => optiv1@op.pl moze byc dog in the fog albo lech ;-) -------------------- env: Linux Slackware 10.1 [Kernel 2.6.5], PHP 4.3.9, Apache 1.3.33.
|
|
|
![]()
|
|
A przyszedł mi jeszcze jeden pomysł, który byłby naprawdę użyteczny, chciałbym aby w tej tabeli na końcu każdej kolumny był przycisk pozwalający mi usunąć dany plik co równałoby się z usunięciem danego rekordu z mojej tabeli.
Jeśli ktos mógłby to delikatnie mówiąc przerobić było by fantastico :roll2: |
|
|
![]()
|
|
-------------------- env: Linux Slackware 10.1 [Kernel 2.6.5], PHP 4.3.9, Apache 1.3.33.
|
|
|
![]()
|
|
No prawie jest dobrze, ale ... skrypt ten kasuje tylko pliki numeryczne.txt
a jeśli ja mam plik bez rozszerzenia "alamakota" ![]() Ten post edytował zman85 28.05.2005, 10:30:59 |
|
|
![]()
|
|
kolo a co Ty chcesz zrobic? ehhh tak trudno poszukac do czego sluza funkjce ktore uzylem w skrypcie? znasz wogule podstawy php ?
-------------------- env: Linux Slackware 10.1 [Kernel 2.6.5], PHP 4.3.9, Apache 1.3.33.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(gu35t @ 2005-05-28 10:20:11) kolo a co Ty chcesz zrobic? ehhh tak trudno poszukac do czego sluza funkjce ktore uzylem w skrypcie? znasz wogule podstawy php ? Podstawy znam, mieszam i mieszam, zmieniam substr() i wartości get(id) ale marne rezultaty. A to jest bardzo prosty system logowania i rejestracji użytkowników oparty na plikach, a to co pomogłes i dalej szukam przyczyny jest mi potzebne do panelu adminisatrcyjnego gdzie miałbym wgląd w dane użytkownika (niestety prócz hasła (md5)) no i żebym miał możliwość usuwania takiej osoby a razem z nia rekordu z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Podstawy znam, mieszam i mieszam, zmieniam substr() i wartości get(id) ale marne rezultaty. LOL ludzie wytlumaczcie mu bo ja juz nie mam sily.... -------------------- env: Linux Slackware 10.1 [Kernel 2.6.5], PHP 4.3.9, Apache 1.3.33.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@gu35t nie zalamuj się stary. są gorsze przypadki
@zman85 link jest tworzony z nazwą pliku. Usuwanie jest tu (i dodawanie txt) Tutaj okreslasz czy chcesz dodawać rozszenie do pliku czy nie. Albo twórz linki z pelną nazwą pliku. Wówczas nie uzywaj substr -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No chłopaki, zmotywowaliście mnie do użycia mózgu ;-))
Udało się, ale skorzystałem w file_exist zamiast isset, a chyba tak tez może być. Chyba zacznę dogłębniej nauki php, bo co raz częsciej ten język zaczyna mi się przydawać ![]()
Ten post edytował zman85 28.05.2005, 11:54:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 01:02 |