![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Moj problem hmm napewno ktos sie z nim zetchnal dotyczy przeliczania daty troszku nie wiem jak sie za to zabrac chcialbym date: Gregorianska np $data_od i $data_do z postaci hmm moze byc dd/mm/yyyy zamienic do postaci kalendarza julianskiego tj yyxxx gdzie yy - koncowka roku a xxx to liczba dni od poczatku roku. jak zamienić date na odpowiednią postać ? z tego co kojarze date("z") poda mi liczbe dni od poczatku roku ale tylko daty dzisiejszej. thx za wszelka pomoc pozdrawiam Method -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Drugim argumentem date() jest data, która cię interesuje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
oki z date dalem dupy to fakt
ale date i tak musialem do unixowej sprowadzac odejmowac a potem odwracac bo funckje zaimplementowane sa do dupy jesli chodzi o przeliczanie miedzy calendarami. Wybaczcie moja nie wiedze ale ja juz zadko klepie cos w phpie - jedynie z musu i to z powodu zaszlosci. ![]() -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najwaznejszy jest manual. Niewiesz czegos - szukasz w manualu, nie masz pomyslu jak wykonac a przegladnales manual kilka razy - pytasz na forum.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:46 |