![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Copa Cabana Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić katalog. Mam taką tabelę:
ID|Nazwa|Parent Parent wskazuje na kategorię nadrzędną. 0 oznacza że kategoria jest kategorią główną. Ładnie wyświetla mi kategorie główne, podkategorie i linki w kategoriach. Nie umiem zrobić, żeby wyświetlał ścieżkę w postaci: Główna/Kategoria1/Kategoria2/Kategoria3 itd. Do wyświetlania kategorii stosuje taki kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
musisz to zrobić rekurencyjnie ... tworzysz funkcjie która pobiera za każdym razem nazwę parenta do czasu kiedy parent wynosi 0 ... coś takiego:
i jak funkcjia skończy to masz ładnego arraya z kolejnymi kategoriami ... całkowicie z głowy (nie chce mi się szukać na hd) ... to jest zarys ogólny ale taka jest koncepcja ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rekurencyjnie jest wolno.
[url]http://www.sitepoint.com/article/hierarchical-data-database[url] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
dlaczego wolno ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:54 |