![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam strone i na niej aktualnosci, ktorych wyglad jest zdefiniowany w CSS (jaka czionka, wyrowanie itp.) Podczas gdy np. napisze newsa w wordzie i go skopiuje z worda do htmlarea to htmlarea domyslnie dorzuca swoje tagi (np. font face=arial - podczas gdy na stornie mam w stylach verdane) i pozniej na stronie robi sie sieczka bo pojawia sie news nie w tej czcionce co trzeba. Ktos bawil sie w usuwanie tego typu rzeczy? (pogrubianie,. kursywa itp. moga zostac, chodzi tylko o rodzaj czcionki i wielkosc) usuniecie tych 3 linijek z pliku htmlarea.js nic nie dalo replace(/ style=\"[^>]*\"/gi,''). replace(/<\/?font[^>]*>/gi,''). replace(/<\/?span[^>]*>/gi,' '). Dzieki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie masz jakiegoś przycisku w stylu removeFormat ? Coś usuwa formatowanie z zaznaczonego tekstu. Nie używam htmlarea, więc nie mogę sprawdzić. Ale zobacz w dokumentacji. Powinno coś takiego być.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(garaz_kortowo @ 2005-05-25 11:07:05) Podczas gdy np. napisze newsa w wordzie i go skopiuje z worda do htmlarea to htmlarea domyslnie dorzuca swoje tagi Może nie pisz w Wordzie? Tylko w jakimś edytorze bez formatowania składni. Nie prościej, niż kombinować jak ten syf wywalać po fakcie? -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:58 |