![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: 3Miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam sobie taki pewien problemik z logowaniem. Wymyśliłem sobie taki sposób (nie wiem czy takim sposobem sie to zawsze robi czy nie ale ja, jestem jeszcze laps w tej dziedzinie i dopiero się ucze ![]() Po pierwsze fragmęt skryptu sprawdzający porawność..
po drógie fragmęt wysyłający z jakiej strony do tej z którą jest kłopot...
po trzecie to fragmęt dwóch skryptów strony z którą jest cos chyba nie tak.. lista1.php
lista2.php
Wiem że to moze wszystko zamotane ale jezeli ktos skumał o co mi chodzi i zauważył jakiś błąd to PROSZE O POMOC ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a w lista2.php skąd ten $result się wziąl?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: 3Miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wygląda cały lista2.php Ten post edytował powker1 24.05.2005, 16:49:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat I ogólnie to wszystko działa takim sbosobem poza jednym przypadkiem i nie wiem czemu... POza jakim przypadkiem? CZym się to objawia?Ty ten login sprwdzasz zawsze na każdej stronie?Na lista1, lista2 i lista3? Jak tak to poczytaj se o sesjach i logowaniu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak wsumie troche nie jasno napisałem.. .Jak widac w pliku lista2.php w tym miejscu:
jest link który piowinien prz3enosic mnie do strony (edyalkohole2.php) na której bede mógł zedytować wybrana pozycje z listy. Niestety wyżuca mnie do strony z logowaniem gdyz , jak sądze do strony związanej z edycja nie dochodzi zmienna z loginem.. Do samej strony lista1.php dochodzi, ponieważ gdyby nie dochodziła to to lista by się nie wyświetlała poprostu.... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Teraz jaśniej
![]() Musisz $login zrobić zmienną globalną, czyli przed każdym użyciem login (powiedzmy na początku skryptu) dać global $login; Aczkolwiek dalej uważam że powinieneś się zainteresować sesją i logowaniem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
O tych sesjach to bede musiał puźniej poczytac
![]() ale jeżeli chodzi o ten problem to nadal cos mi niebardzo idzie, albo ja zle zrozumiałem z tym glogal.. dałem na początku lista2.php
Czy tak?? Bo jeśli tak dalej cos niedziała, strasznie siee zawinołem teraz.. ![]() \'.$login.\' zawinolem sie teraz jak nic bo nie mam pojęcia skąd się to wzieło.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak pisalem przed każdym to mialem na myśli przed każdym a nie tylko w lista2.
Tam gdzie pierwszy raz pobierasz wartość do zmiennej $login też. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nic mi nie idzie, chyba wezme się za czytanie o tych sesjach :]
![]() |
|
|
![]()
|
|
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30686&st=0
pod koniec problem się rozwiązał. Możesz teżprzejrzećforum. Byl wiele razy poruszany ten temat -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:08 |