![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
ja sie pogubilem, a w kursach nie ma takich przykladow
Kod IF (...) { } IF ELSE (...) { } IF ELSE (...) { } IF(...) { } ELSE { } czy to co wyzje jest poprawne dla jezyka C ![]() Kod IF (...) { } IF ELSE (...) { } IF ELSE (...) { } IF ELSE (...) { } ELSE { } a co w tedy jesli mam warunki ... potem jakies instrukcje ... i znowu chce warunki ... ![]() Ten post edytował invx 23.05.2005, 21:15:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli dziala, to jest poprawnie.
Co do tego czy jest poprawnie merytorycznie trzeba bylo by zobaczyc po IFach. Jezeli ten drugi IF nie ma nic wspolnego z porzednim to jest poprawny. Jezeli jest to inna alternatywa pierwszego IFa to lepiej bylo by dac go w IF ELSE - ale i to nie jest konieczne, chociaz napewno bylo by sprytniejsze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Lodz, Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim to nie IF ELSE tylko ELSE IF. Jest to poprawne, ale mimo wszystko lepiej i wygodniej w takich sytuacjach uzywac switch'a.
-------------------- Warsztat: Windows XP :: Zend Studio :: DB Designer 4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
no oczywisice ze ELSE IF
![]() czyli mozna dawac kilka blokow warunkow na tym samym poziomie ![]() jutro mam infe ja mu przy*** ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 14:22 |