![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() witam może część ludzi wie o co chodzi, ale pisze to dla tych co jeszcze nie wiedzą jak można wykożystać swoje konto gmail Konkretnie chodzi o zrobienie ze swojego konta dysku twardego (aktualnie ma troche ponad 2gb) aby tego zrobić należy ściągnąć sobie programik gmail drive np z tąd Program jest w dwuch wersjach: Linux, Windows Po zainstalowaniu pojawia nam się dodatkowy dysk w oknie Mój komputer, gdzie wpisujemy swoją nazwe konta oraz hasło i to by było na tyle. Przesyłki mogą mieć max 10mb i nie może byc długich nazw, jak już się nie chce zmieniać to paczki rar, zip itp... idą w ruch. Pojemność paczki może kiedyś się zwiększy i wtedy będzie można więcej przesłać. Dla tych co nie mają konta mogę podesłać zaproszenie(ewentualne prośby na pw), lub poszukać na google.pl Programik sprawdziłem i ładnie chodzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
wolę sobie DVD+RW wypalić zamiast łażenia po sieci z każą pierdołą. Póżniej sioę ludzi edziwią, ze usługi wolno działają.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też wole dvd-rw, ale masz taką sytuację że jesteś gdzieś gdzie nie ma napędu dvd, a ty potrzebujesz dostep do danych rzeczy to co wtedy, poza tym płyta może się zapodziać(niestety mi wsiąkło pare, to się nazywa pożyczyć komuś
![]() dla mnie jest to dobre wyjście kiedy ide np na uczelnie i tam jest przestażała pracownia(podobno mają wymieniać ![]() ![]() A tak mam dostęp do projektów, które sobie tam daje i po kłopocie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@asterix1983 dzięki za info. Fajna sprawa.
Więcej takich postów -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeśli komuś nie chce się instalować różnych pierdół, to można to obejść. Oto sposób by kszychu®:
tworzymy nową wiadomość, dodajemy do niej załączniki, zapisujemy tę wiadomość. Z dowolnego miejsca zawsze możemy do niej wejść i zciągnąć pliki. Może to nie tak wydajne jak ten programik, ale nie wymaga instalowania dodatkowego softu zalegającego w pamięci. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze lepsze jest p2m (pear to mail) bo obsługuje wiele róznych skrzynek.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
a możesz coś więcej powiedzieć o p2m @sztosz
bo nie słyszałem o tym, jakoś bardziej to opisać, może być ciekawe |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Specjalny program p2m (nic nie stoi na przeszkodzi napisac samemu taki cacko, gdzieś widziałem SDK przy którym wystarczy znac HTML'a żeby się pobawić) dzieli pliki które chcesz wysłac na mniejsze segmenty (w zależnosci ile za jednym zamachem może wciągnąć konto e-mail) i wysyła je na podane przez ciebie konto, ma własny moduł SMTP i przeglądarkę (bazuje na IE) oraz wyszukiwarkę plików p2m (wyslanych segmentów) na koncie. Kiedy chcesz sciągnąc to na dysk z konta robisz to tym samym programikiem, sciągasz segmenty i scalasz. Dodatkowo hasło do konta jest szyfrowane i istnieje mozliwość zabezpieczenia konta przed edycją ale z możliwoscią pobierania.
Masz kilkdzieśiąt mega zdjęć z wycieczki? chcesz przesłac kolegom? Po co kazdemu wysyłać maila? Raz wrzucisz na konto, a jak ktoś bedzie chciał to ściągnie nie mogac przy tym w żaden sposób ingerowac w konto. Program zdobył sporą popularność w kręgach "warezowych" przede wszystkim dlatego że prawie zawsze ciągniesz z maxymalną prędkością, wszak serwery pocztowe należa do najszybszych. Wadą jest to ze nie ma integracji z explorerem. Jeżeli chcesz dodatkowe 1GB "gdzieś" w sieci, bo masz takie widzimisie to na pewno lepszym rozwiązaniem jest ten Gmailowy programik. Ale jak nie masz dostępu do żadnego ftp'a a chcesz się podzielić większą objętosciowo ilością plików z bliźnimi to p2m jest bardzo dobrym wyjściem. Obsługuje Gmaila, Yahoo, o2, Walla i sporo innych kont e-mailowych. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:11 |