![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie danych mam dane dotyczące osób które grały w turnieju. Na stronie wyświetlam tą listę sortując malejąco od największej liczby punktów. Lp na stronie nie jest wyświetlana z bazy tylko co każdy wiersz w bazie jest zwiększana o 1. I w ten sposób mam problem jak pokazać w profilu gracza na jakiej jest pozycji w tabeli.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym lp nie przechowywal w bazie (w bazie zostawilbym tylko numerek identyfikujacy danego gracza - jakies tam "id") natomiast w profilu zrobilbym tak:
Skrypt pobieralby najpierw liczbe pkt. gracza z bazy, po czym wykonyawl SELECT'a ktory zwroci liczbe rekordow ktore maja WIECEJ pkt. niz ten gracz ( SELECT COUNT(id) FROM tabela WHERE punkty>punkty_gracza ). Pozycja gracza to bedzie ta liczba + 1. Chyba dobrze zrozumialem w czym rzecz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świetnie zrozumiałeś. Wielkie dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:04 |