![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam cos takiego ze po wejsciu na glowna stone np samochody.pl jest formularz logowania po wypelnieniu formularza zostaje sprawdzane czy sa dobre dane i jezeli tak to jest zapisywany login do sesji i pozniej Kod header ("Location:http://samochody.pl/index.php"); i jest taki problem ze jezeli ktos wejdzie na strone glowna www.samochody.pl a nie samochody.pl to wtedy nic nie zapisuje do sesji tylko przenosi na location i jezeli 2 raz sprobujemy sie zalogowac to juz jest wszystko ok no i oczywscie jezeli dam Kod header ("Location:http://www.samochody.pl/index.php"); a ktos wejdzie na samochody.pl a nie na www.samochody.pl to jest taki sam problem ma ktos jakis pomysl na to Ten post edytował blizniak 21.05.2005, 10:41:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
IMHO lepiej zapisać do ciastka, gdyż jest przechowywane w komputerze odwiedzającego i nie ma problemu z linkami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz sprobowac
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no prawie pomoglo to .$_SERVER['REQUEST_URI'] tylko jest jeszcze maly problem
po wejsciu na strone teraz juz mozna po pierwszym razie sie zalogowac tylko za kazdym razem jak sie loguje to wyskakuje mi komunikat ze "Wszystkie pola musza byc wypelnione " i rowniez jestem zalogowany nie rozumiem dlaczego on wchodzi do tego if jezeli te pola sa wypelnione Ten post edytował blizniak 21.05.2005, 14:28:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze o to chodzi, ze po zrobieniu headera nic nie zostaje w tablicy $_POST wiec sa puste
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
ok rozumiem o co ci chodzi a masz moze jakis inny pomysl jak to rozwiazac zeby nie zaleznie od tego czy wpisze strone z www czy bez www bylo wszystko ok.
tylko bez uzywania ciastek moglby ktos wytlumaczyc dlaczego tak jak to robilem na poczatku tego postu jezeli wchodze na strone samochody.pl a tam pozniej mam w location www.samochody.pl to dlaczego nie przenosi mi rowniez tej zmiennej ktora jest pamietana w sesji Znalazlem takie rozwiazanie na poczatku dajeny takie cos
Ten post edytował blizniak 22.05.2005, 16:11:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:54 |