![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2005 Skąd: Koło / Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto problem:
Na podstawie pewnego pliku tesktowego tworzę formularz składający się z różnych pól (radio, checkbox, input, itp), przy czym wygląd tego formularza zależy oczywiście od zawartości pliku. Mam problem, bo muszę pobrane z formularza dane wrzucić do bazy...zastanawiam się tylko jak to zrobić skoro dany formularz generowany jest dynamicznie, czyli nie wiem jakie mam pola (elementy) zmiennej $_POST, bo nazwy pól oczywiście nadaję w zależności od liczby pól danego typu itp. Będę wdzięczny za podpowiedź, w razie potrzeby mogę to dokładniej wyjaśnić o co chodzi :-) Ten post edytował James 20.05.2005, 17:23:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
daj :
pod $key masz nazwę pola pod $value jego wartość -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2005 Skąd: Koło / Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję bardzo!:-)
Mam jeszcze jedno pytanko, tyle żedotyczy ono bardziej bazy danych, niż php, no ale co tam...: Muszę zapisywać do bazy dane z tego tworzonego przeze mnie formularza typu: 1. Pierwsze pytanie radio - pierwsza odp. radio - druga odp. radio - trzecia odp. 2. Drugie pytanie checkbox - pierwsza odp checkbox - druga odp checkbox - trzecia odp 3. Trzecie pytanie input - pierwsza odp input - druga odp input -trzecia odp input -czwarta odp 4. Czwarte pytanie checkbox - pierwsza odp checkbox - druga odp checkbox - trzecia odp checkbox - czwarta odp checkbox - piata odp itd... Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać? Jakie relacje? Jakie atrybuty? Jakie klucze? Główny problem widzę w tym, że niektóre odpowiedzi są typu input, a niektore checkbox i radio. Poza tym nie wiem jak sobie poradzić z tym, że na niektóre pytania jest np. 5 odpowiedzi, a na inne 10 Wie ktoś jak pomóc? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 06:38 |