![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, ma 2 krokowy formularz.
Drugi dostal zmienne post od pierwszego .Teraz chce submitowac calosc, moge zrobic 120 razy:
ale jak to zrobic dla wszystkich zmiennych ktore juz mamy w 'poscie'? wielkiego for'a? A moze jakos lepiej? No i zeby to bylo w miare bezpieczne ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sejse - poczytaj w manualu lub przeszukaj forum.
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na upartego tak można. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak bede tam mial sesje usera, a moze tak:
Cytat Kod php: 1 <input type='hidden' name='_old_post_data' value='<? serialize($_POST); ?>'> Na upartego tak można. Tylko jakie to ma wady? Moze byc jakos przechwycone albo czy zwieksza szanse na jakis wlam? Ten post edytował codo 19.05.2005, 15:42:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
zrób jak mówi Majdan. Po pierwszym kroku zmienne POST wrzuć do tablicy$_SESSION, a zostana przekazane dalej, możesz tam wrzucić nawet kopię zawartości tablicy $_POST, a w następnym kroku wyciagnąć
pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, tak zrobie. Powiedzcie mi jeszcze tylko czy jak mam register globals na OFF., to robie sobie tak w drugim formularzu:
Kod // ----
ob_start(); // jestem gdzies w srodku session_start(); $_SESSION['name']=$_POST['name']; // tak? ... ... $_SESSION['fist_post']=$_POST; // a moze tak? ob_end_flush(); // --- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok, dzieki. Wszystko juz wiem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:38 |