Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Formularz kasuje mi wcześniej zaznaczone opcje.
oximus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam listę z której wybieram nazwę. Na podstawie nazwy tworzy mi sie kilka pól formularza. Metoda GET. Po wypełnieniu i przesłaniu formularza wynik się pojawia, ale lista mi się resetuje. Gdzie zapisać te zmienne i jak je później wpisać, żeby strona zawsze była w miejscu wysłania formularza? Może w TARGET?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
ikioloak

-----

Daj troche kodu i troche jasniej napisz bo nie czaje o co chodzi.
+Quote Post
oximus

-----

Jaśniej... ok

Mam formularz, w który wklepuję tylko datę. Lista została wybrana wcześniej. Służy on do zbudowania zapytania:
  1. $query="SELECT Whenl, Text
  2. FROM Events WHERE Crossing_Id='$lista1' AND Whenl>'($data_all_errors_rok-$data_all_errors_mc-$data_all_errors_dzien $data_all_errors_godz:$data_all_errors_min)' AND Whenl<'($data_all_errors_rok_koniec-$data_all_errors_mc_koniec-$data_all_errors_dzien_koniec $data_all_errors_godz_koniec:$data_all_errors_min_koniec)' ORDER BY Whenl DESC";

Problem jest taki, że nie bierze mi pod uwagę zmiennej "$lista1". Sprawdzałem i jest zadeklarowana. Gdy zamiast
  1. ...WHERE Crossing_Id='$lista1'
wpiszę np:
  1. ...WHERE Crossing_Id='502'
to działa. Przypuszczam, że zmienna $lista1 nie jest po prostu wysyłana z formularza io nie wiem co z tym zrobić.

Już mam, koniec tematu, nie wiedziałem, że formularz ma także opcję hidden, która służy do przekazywania ukrytych zmiennych.

Ten post edytował oximus 19.05.2005, 22:11:06
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.12.2025 - 17:26