![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam cos takiego
chodzi o to ze jak nacisne na wyloguj to $_SESSION[zalogowany_user] jest puste ale nadal widac na stronie ( Wyloguj ) dopiero jak nacisne drugi raz ten przycisk to dopiero wtedy znika wydaje mi sie ze cos z tym if($_SESSION[zalogowany_user]!=NULL) jest nie tak jest ale nie wiem jak to poprawic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 11 Dołączył: 7.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przedtawiles tak malo kodu ze nie sposob z niego (samego) wywnioskowac problemu ale...
musisz pamietac ze php to jezyk SKRYPTOWY. A co sie z tym wiaze? strona przerabia caly kod zapisany w pliku (z regoly) a jak skonczy to czeka na odpalenie nastepnego (pliku). Jezeli przy wylogowywaniu odwolujesz sie do tej samej strony z ktorej masz link "wylogoj" to kod odpowiedzialny za wyswietlenie linku wyloguj jest wykonywany TYLKO JEDEN RAZ i dzieje sie to jeszcze w czasie gdy zmienna $_SESSION[] zawiera identyfikatro usera. Inaczej mowiac: jezeli strona wyglada tak ze podejmuje kolejno dzialania: 1. fragment strony pokazuje link wyloguj oraz odnosi sie do kodu ktory wylogowuje 2. fragment strony wylogowuje (niszczy odpowiednia zmienna $_SESSION[] ) i konczy dzialanie skryptu To efekt bedzie taki ze majac wyczyszczona zmienna $_SESSION[] jednoczesnie bedziesz mial dalej wyswietlany link wyloguj. No jasniej chyba sie nieda... ![]() -------------------- .:SMENTEK:.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za wyjasnienie bo dzieki nie mu podsunoles mi pomysl zeby po unset zrobic
header ("Location:xxxxx"); i teraz juz wszystko ok jest ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:46 |