![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o stworzenie gry (online, multiplayer) w php (oczywiscie), ale zeby czesc byla "animowana". Bylby to rodzaj drugiej gry, wewnatrz tej pierwszej. Wiec, czy da sie cos takiego jak to:
http://www.mousebreaker.com/games/steeplechase/play.php (to chyba najprostszy przyklad) zmienic tak, zeby gral nie tylko jeden gracz, ale na przyklad dwoch, i zeby program tej "wewnetrznej" gry korzystal z informacji o graczu ktore zawiera duza (czyli php). I zeby z kolei wynik (a najlepiej tez przebieg) gry w java mial wplyw na dalszy ciag w php (po wyjsciu z javy). Czy jest mozliwa taka komunikacja miedzy tymi jezykami? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, juz szukalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba do animacji w tym przywadku bylby flash, tak jest na stronie ktora podales kiedys nawet czytalem jakas ksiazke o laczeniu flasha i php ale nie pamietam tytulu ale za to pamietam ze niezbyt przypadla mi do gustu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Znalazlam takie cos, moze komus sie przyda:
komunikacja miedzy php i flashem ale mozna tez polaczyc wszystko co wyzej wymienilam? Co do samej idei gry, na razie znam tylko mechanizmy tworzenia sie spoleczenstw, poniewaz studiuje etnologie ![]() ![]() Acha - a czy to w ogole dobrze, jesli laczy sie tyle sposobow kodowania? Czy lepiej zrobic tak, zeby byl tylko html i php, a reszty jak najmniej bo inaczej przegladarka zglupieje? Czy to nie ma znaczenia? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:22 |