![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje skryptu logowania :] ale nie takiego zwyklego tylko takie w ktory klepiesz www.mojastorna.pl/login.php klepiesz login i haslo, przkierwuje cie do innej strony np admin/index.php, no ale wlasnie teraz chce zeby ktos kto wklepie www.mojastrona.pl/admin/index.php nie widzial zawartosci tej strony bez logowania. itd z innymi podstronami. Jak to zrobic
![]() ![]() -------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj na forum było dużo razy => Logowanie
A potem możesz sobie taki skrypt przerobić będzie Ci napewno potrzebne: ref.session" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual itd. I instrukcje warunkowe... Poszukaj a napewno coś znajdziesz ew. napisz kawałek kodu i powiedz co zmienić jaki masz błąd etc. Co do blokowania możesz to łatwo zrobić naprzykład:
Czyli jeśli sesja login nie będzie zainicjowana. Pozdro! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok wielkie dzięki
![]() przy przechodzeniu w koljene podstrony musze sie caly czas logować... Wiec czy mogbym wkleic tutaj kod pliku login.php i czy ktos moglby mi go odpowiednio przerobic ? Jest to dla mnie bardzo ważne, bo w php jestem dopiero poczatkujacy. Z gory wielkie dzieki -------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(M45t3r @ 2005-05-16 20:33:13) Ok wielkie dzięki ![]() przy przechodzeniu w koljene podstrony musze sie caly czas logować... Wiec czy mogbym wkleic tutaj kod pliku login.php i czy ktos moglby mi go odpowiednio przerobic ? Jest to dla mnie bardzo ważne, bo w php jestem dopiero poczatkujacy. Z gory wielkie dzieki Jasne że możesz, tyle żeby długość kodu była w miarę rozsądna... :/ Jeśli jest tak jak mówisz to musisz dodać na początku kodu session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, nie wiem oczywiście jakich zmiennych używasz do twojego logowania. Przykładowo jeśli po poprawnym wprowadzeniu loginu oraz hasła będzie tworzona sesja login($_SESSION['login']) to taki kod powinien w zupełności wystarczyć, jeśli jednak tak nie jest będzie die();. Coś takiego umieszczonego na początku skryptu powinno uchronić przed niepowołanym dostępem do strony. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
No więc postanowiłem tutaj wstawić ten kod, jesli jest za długi to niech moderator go usunie :]
login.php
wyloguj.php
Jaki kod dodac do kazdej podstrony do ktorej nie chce, zeby ktos dostal sie bez hasla ? Oczywiscie sposob ktory powiedizal mi przedmowca jest dobry ale przy przehodzeniu w inny link przykladowa admin/index.php?page=download wysiwetla error, ze nie mam dostepu ![]() -------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo musisz przekazywać id sesji.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
nie działa...
-------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyciągnij session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na początek skryptu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No nadal nie działa :/
Tak wyglada ten kod. Przy kazdym linku dodaje:
zabiezpieczam stronę: i nadal nie działa ![]() dodane: Nadal nie działa czyli moge wejsc bez problemu do 'zabezpieczonego pliku' gdy sie zaloguje to oobok linkow widze, nie jestes zalogwany... nie wiem co zrobic, kombinuje na lweo i prawo i nadal nie działa.. ![]() ![]() Ten post edytował M45t3r 11.06.2005, 19:07:55 -------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.webhelp.pl - w tutorialach jest dobry skrypt logowania
oparty na sesjach.... -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
heh.. zapomnialem napisac, ze to juz nieaktualne, bo napisalem skrypcik logowania taki o jaki mi chodziło
![]() -------------------- Nie chce pieniedzy, diamentow, tulipanow i fasoli!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:14 |